Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Snažíte sa pre vysoké ceny energií čo najviac ušetriť? Šikovná rada, ako to docieliť: Stačí s mrazničkou urobiť TOTO

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: gettyimages.com)

BRATISLAVA/LONDÝN – Vysoké ceny energií trápia každého z nás a s hrôzou čakáme na príchod zimy, ktorá by mohla byť tuhá a spôsobiť problémy. Väčšina Slovákov sa snaží šetriť, kde sa dá a ak to nie je potrebné, vypnúť najväčších žrútov energie. Napriek tomu majú niektorí vysoké platby za elektrinu a pri ročnom vyúčtovaní nedoplatky. Prečo to tak je? Existuje jednoduché vysvetlenie!

Archívne VIDEO Sulík sa vyjadril k aktuálnym témam: Slovensko má dostatok plynu, ak odíde z funkcie ministra, odíde aj šéf SPP

Sulík sa vyjadril k aktuálnym témam: Slovensko má dostatok plynu, ak odíde z funkcie ministra, odíde aj šéf SPP (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Na sociálnej sieti Tiktok sú veľakrát zdieľané šikovné triky, ako ušetriť či zjednodušiť si život. Touto cestou sa vybral aj profil Yascaoimhin, ktorý Britom radí, ako ušetriť čo najviac. Aj keď mnohí z nich majú najväčších žrútov energie ako televíziu či ďalšiu bielu techniku väčšinu dňa vypnutú, platby za elektrinu majú napriek tomu vysoké. Podľa profilu za to môže chladnička – konkrétne jej mraziaca časť, v ktorej je častokrát nahrodené veľké množstvo ľadu. Ak totiž ľudia pravidelne mrazničku neodmrazujú, vrstva ľadu zvýši spotrebu. To neplatí pri tzv. No-frost chladničkách, na ktorých sa námraza prirodzene tvorí len veľmi zriedka.

Snažíte sa pre vysoké
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

„Všetci by ste to mali vedieť. Elektrina bude najbližších 6 mesiacov drahá či sa nám to páči, alebo nie. Najdrahšie veci, ktoré sú vo vašom dome sa využívajú elektrinu alebo plyn. Sú spotrebiče, ktoré čerpajú studenú vodu a zohrievajú ju a naopak, aj také, ktoré čerpajú teplú či vlažnú vodu a chladia ju,“ informoval na sociálnej sieti. Ide napríklad o umývačku riadu, práčku, ale aj chladničku a mrazničku. „Na každý jeden milimeter ľadu navyše vo vašej mrazničke je potrebných o 10 percent elektriny navyše, aby vôbec fungovala správne. Odmrazujte preto svoju mrazničku čo najviac a čo najčastejšie,“ upozornil ľudí.

Snažíte sa pre vysoké
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

 

Viac o téme: MrazničkaOdmrazenie mrazničkyŽrút energieŽrút elektrinyVysoké ceny energií
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu