Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Hlas-SD opakovane vyzýva na zmenu ústavy, ktorá by umožnila predčasné voľby

(Zdroj: Topky - Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Mimoparlamentná strana Hlas-SD opakovane vyzýva poslancov Národnej rady SR, aby na septembrovej schôdzi umožnili zmenou ústavy konanie predčasných parlamentných volieb. V súvislosti s neúspechom koaličných rokovaní poukazuje na absenciu politického alebo ústavného nástroja, ktorý by dostal lídra OĽANO Igora Matoviča z vlády. Informovala o tom hovorkyňa strany Patrícia Medveď Macíková.

Koaličný krach podľa lídra Hlasu a nezaradeného poslanca Petra Pellegriniho dokázal, že päť miliónov občanov Slovenskej republiky skáče už dva a pol roka tak, ako Igor Matovič píska. "Jeden jediný, vážne narušený človek so svojou schránkovou firmou dokázal rozvrátiť Slovensko a niet možnosti, ako to zastaviť. Toto nemá absolútne nič spoločné s demokraciou a vôľou ľudu," poznamenal.

Požiadavka na odchod Matoviča sa nesplnila: Sulík poznamenal, že ich ministri podajú demisiu

Požiadavka na odchod Matoviča sa nesplnila: Sulík poznamenal, že ich ministri podajú demisiu (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Požiadavka SaS na odchod lídra OĽANO a ministra financií Matoviča z vlády nebola splnená, ministri za SaS preto podajú demisiu najbližšiu stredu (31. 8.) po rokovaní vlády. Po piatkovom stretnutí koalície to povedal líder SaS a minister hospodárstva Richard Sulík. Ďalšie koaličné rokovania podľa neho nemajú zmysel. 

Viac o téme: VoľbyústavaHlas-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu