Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Sudca mal v rozsudku vyše 500 chýb, šéf Súdnej rady mu disciplinárku nenavrhne

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Sudca Okresného súdu Piešťany doručil účastníkovi konania rozsudok, ktorý obsahoval viac ako 500 chýb. Predseda Súdnej rady SR Ján Mazák ho za to nenapomenie a ani mu nenavrhne disciplinárne konanie. Kancelária Súdnej rady o tom informovala na svojom webe.

"Zákonný sudca doručil tomuto účastníkovi konania rozsudok, ktorý obsahoval viac ako 500 chýb; pochybenia boli napravené rozsiahlym opravným uznesením," priblížili. Ako uviedli, sudca v konaní pred radou vzal na seba za pochybenia zodpovednosť.

"Súdna rada, aj na základe iných písomných dôkazov, došla k záveru, že síce došlo k porušeniu povinností sudcu, avšak iba ojedinelému, pričom ide o sudcu, ktorý má, napriek tomu, že je sudcom iba od roku 2017, výborné pracovné výsledky," spresnili s tým, že sudca zároveň vykazuje náležitú mieru integrity na náležitý a zodpovedný výkon funkcie sudcu.

Sudca mal v rozsudku
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

"Predseda Súdnej rady, vychádzajúc z výsledkov prejednania tejto veci pred celou Súdnou radou, dospel k záveru, že na nápravu u zákonného sudcu Pavla Ištóka postačuje prejednanie jeho pochybenia pri vyhotovovaní rozsudku pred Súdnou radou," ozrejmili, prečo sudcu Mazák písomne nenapomenie ani nenavrhne jeho disciplinárne stíhanie. 

Viac o téme: SudcaDisciplinárne konanieSúdna rada
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu