Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Beštiálny PRÍPAD zo Šale: Matka tyranka ide do väzby! Svoje činy oľutovala, sudcu to nepresvedčilo, hrozí jej 15 rokov

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Reprofoto/TV Markíza, Facebook/ Polícia SR )

BRATISLAVA/GALANTA - Matka tyranka zo Šale je už v cele. Včera sa postavila pred sudcu, ktorý rozhodol za 35 minút. Svoje činy síce oľutovala, no tyranské správanie nevysvetlila. Voči rozhodnutiu sudcu sa odvolala, preto ešte nie je právoplatné. V prípade, že ju odsúdia, jej hrozí 15 rokov za mrežami.

Video matky zo Šale obletelo pred pár dňami celé Slovensko. Ľudia boli z jej správania k deťom zhrození a znechutení. Kričala na nich, nadávala im, vyhrážala sa im smrťou a neľútostne do nich kopala, skákala po nich a bila ich. Žene sa rozhodnutie sudcu v Galante poslať ju do väzby nepáčilo, informovala TV Markíza

Matka zo šale sa vulgárne rozpráva s deťmi (Zdroj: TikTok)

Matka tyranka putovala do väzby

V cele bola tri dni a včera sa postavila pred sudcu. Ten rozhodoval 35 minút, prípad bol pre neho jasný. Matka pred súdom svoje skutky oľutovala. "Ľutujem všetko, čo som spravila," povedala pred kamerami. Sudca vzal matku s desivými výchovnými praktikami do väzby. Dôvodom je obava z pokračovania v trestnej činnosti. Rozhodnutie ešte nie je právoplatné, matka totiž podala sťažnosť, o ktorej bude rozhodoval Krajský súd v Trnave.

Týranie dieťaťa matkou (Zdroj: Instagram R.)

Žene hrozí 15 rokov

 

O sťažnosti obvinenej bude rozhodovať Krajský súd v Trnave. Pri dokázaní viny jej hrozí až 15 rokov za mrežami. Kompetentní začali konať po zverejnení videí. O situácii v domácnosti totiž vedeli, no neexistoval dôkaz násilia. Práve video im pomohlo v tom, aby mohli ihneď konať. 

Beštiálny PRÍPAD zo Šale:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Polícia SR)

Polícia ženu obvinila z týrania a sociálka deti matke odobrala. "Maloletým je v centre pre deti a rodiny poskytovaná komplexná odborná špeciálna starostlivosť. Sociálna, špeciálno-pedagogická a psychologická a sú v bezpečí," informovala hovorkyňa Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny Barbora Túrosová. „Vyšetrovateľ PZ obvinil 32-ročnú podozrivú osobu z trestného činu týrania blízkej a zverenej osoby a zároveň podal podnet na návrh na väzobné trestné stíhanie, o ktorom rozhodne príslušný súd. Vyšetrovanie okolností prípadu naďalej pokračuje,“ uviedla nitrianska krajská polícia.

Viac o téme: DetiMatkaVäzbaŠaľa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu