Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

VIDEO Slovenskí hasiči sa vracajú domov z najdlhšej zahraničnej pomoci

(Zdroj: Facebook/ Hasičský a záchranný zbor)

BRATISLAVA - Slovenskí hasiči, ktorí pomáhali s hasením požiaru v Národnom parku (NP) České Švajčiarsko na severozápade ČR, sa v sobotu (13. 8.) vracajú domov. "Končí sa vôbec najdlhšie trvajúca zahraničná pomoc," pripomenulo komunikačné oddelenie Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

"Osemnásť dní pomáhali pri boji s rozsiahlymi požiarmi hasiči zaradení v moduloch hasenia požiarov s posádkou vrtuľníka Mi171 OM-BYH z Leteckého útvaru Ministerstva vnútra (MV) SR," pripomenuli. Modul pozemného hasenia je financovaný z projektu GFFF-V – Pozemné hasenie lesných požiarov s využitím vozidiel z operačného programu Kvalita životného prostredia prostredníctvom Európskeho fondu regionálneho rozvoja (ERDF).

Po takmer troch týždňoch sa hasiči vracajú domov z Českej republiky (Zdroj: Facebook/Hasičský a záchranný zbor)

V piatok riadiace zložky oznámili, že po 20 dňoch sa podarilo uhasiť rozsiahly požiar, ktorý v NP vypukol 24. júla. Pri hasení sa vystriedalo viac ako 6000 hasičov a 400 kusov techniky. Na mieste pomáhali aj vrtuľníky zo Slovenska, Poľska a Nemecka. Do hasiacich prác sa zapojili aj lietadlá z Talianska a Švédska.

Viac o téme: PožiarHasičiČeskoČeské Švajčiarsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu