Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

V Kuklove horel rodinný dom: Jedna osoba sa intoxikovala

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Milan Kapusta)

KUKLOV - Príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) zasahovali v utorok (16. 8.) v podvečerných hodinách pri požiari rodinného domu v obci Kuklov v okrese Senica. V čase príjazdu hasičskej jednotky sa jedna osoba nachádzala mimo horiaceho objektu s príznakmi intoxikácie splodinami horenia. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva HaZZ v Trnave Lena Košťálová.

Osobe poskytli hasiči predlekársku prvú pomoc a po príjazde záchrannej zdravotnej služby bola odovzdaná do jej starostlivosti. "Lokalizácia a likvidácia sa uskutočnila za použitia vysokotlakových prúdov. Medzičasom bol rodinný dom odpojený od zdroja elektrickej energie. Zasahujúci hasiči vykonali prieskum v dome a pomocou termovíznej kamery vyhľadali psa a vo viacerých klietkach umiestnené vtáky," uviedla Košťálová.

Kontrolovali aj strešnú konštrukciu

Po likvidácií požiaru boli zadymené priestory domu odvetrávané prirodzenou ventiláciou. "V spolupráci s dobrovoľnými hasičmi bola vykonaná kontrola strešnej konštrukcie rozobratím malej časti krytiny. Požiar sa rozšíril z vonkajšieho prístrešku, kde sa nachádzali uskladnené horľavé materiály. Majiteľom vznikla škoda vyčíslená na 5000 eur. Hasičom sa podarilo uchrániť majetok v sume 40.000 eur. Pri udalosti zasahovali dobrovoľné hasičské zbory obcí Kúty a Borský Svätý Jur," informovala krajská hovorkyňa hasičov.

Viac o téme: DomPožiarHasičiKuklov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu