Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Námestník generálneho prokurátora zistil prieťahy v konaní v kauze Poľovnícka chata

Jozef Kandera
Jozef Kandera (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

BRATISLAVA - Prvý námestník generálneho prokurátora Jozef Kandera zistil prieťahy v konaní prokurátorky, ktorá rozhoduje o sťažnosti obvineného vyšetrovateľa Martina J. v kauze Poľovnícka chata. S prokurátorkou mal Kandera pohovor a zároveň jej nariadil bezodkladne rozhodnúť. Vyplýva to z informácií, ktoré poskytol hovorca Generálnej prokuratúry (GP) SR Dalibor Skladan.

Námestník skúmal postup prokurátorky z hľadiska plynulosti konania o sťažnosti obvineného Martina J. proti uzneseniu o vznesení obvinenia. Na prieťahy v konaní v utorok upozornila Nadácia Zastavme korupciu, ktorá sa v tejto veci obrátila na GP.  

Vyšetrovateľa Martina J. obvinili v súvislosti s kauzou Poľovníckej chaty v apríli zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa. Kauza je známa z videí, ktoré boli medializované vlani v októbri. Zobrazujú, ako sa stretávali šéf Smeru-SD Robert Fico, obhajca obvineného policajného exprezidenta Tibora G. Marek P., bývalý minister vnútra Robert Kaliňák, podnikateľ Miroslav Bödör a syn Tibora G.

Viac o téme: KauzaGenerálna prokuratúraKonaniePoľovnícka chata
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu