Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Expolicajt NAKA mal predať kolegov za 1500 eur: Mafii vyzrádzal policajné akcie!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

BRATISLAVA - Bývalý zástupca riaditeľa Jednotky operatívneho nasadenia Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Branislav Bakoš mal podľa vyšetrovateľa vyzradiť mafiánskej skupine piťovci akciu na vydieračov aj drogový zásah.

Elitní expolicajt Branislav Bakoš, ktorý je známy pod prezývkou Baki, mal za pár stoviek eur informovať mafiu o práci svojich policajných kolegov. Informoval o tom portál Aktuality.sk, ktorý má k dispozícii obžalobný návrh. Na jar 2015 mali policajti z Národnej kriminálnej agentúry pripravenú veľkú akciu na vydieračov. Priamo pri čine chceli zadržať mužov z mafiánskej skupiny piťovcov. Nakoniec sa akcia nepodarila, pretože akciu kolegov mal mafii vyzradiť vtedajší zástupca šéfa elitných kukláčov NAKA Branislav Bakoš.

Baki mal podľa prokurátora najprv iniciovať kaviarenské stretnutie s mužom, o ktorom predpokladal, že má kontakty na spomínaných vydieračov spomedzi piťovcov. Tomu potom porozprával, že má z prostredia policajného zboru informácie o pripravovanej zaisťovacej akcii. Dotyčnému mal podľa výsledkov vyšetrovania policajnej inšpekcie povedať, aby nechodili na stretnutie s poškodeným, pretože má byť monitorované a dokumentované policajtmi NAKA.

Za vyzradenie a prekazenie akcie svojich kolegov si mal vypýtať 1500 eur, ktoré na ďalšom stretnutí v kaviarni aj dostal. O pár mesiacov NAKA chystala ďalší zásah na piťovcov. Tentoraz malo ísť o drogovú trestnú činnosť. Bakoš opäť informoval svoj pôvodný kontakt a podľa prokurátora mu odovzdal informáciu, že policajtmi NAKA je na najbližší víkend pripravovaná zaisťovacia akcia, počas ktorej majú byť zadržaní členovia zločineckej skupiny, ktorí sa dopúšťali prevažne drogovej trestnej činnosti. Akcia sa napokon presúvala, lebo na daný termín nebolo možné zabezpečiť dostatok policajtov.

archívne video

Peter Pellegrini bol vypovedať na NAKA: Výsluch sa týkal obvinenia FIca a Kaliňáka (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Prípad je už na Špecializovanom trestnom súde, v septembri čaká niekdajšieho policajného funkcionára prvé pojednávanie. Bývalého policajta čaká aj ďalšie pojednávanie. Podľa medializovaných informácií vynášal taktiež informácie z polície zločineckej skupine takáčovci. Obvinili ho ešte v roku 2017 v rámci policajnej akcie Aladin. Obžalovali ho pre zneužívanie právomoci verejného činiteľa, prijímanie úplatku, ako aj ohrozenie dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti.

Viac o téme: ExpolicajtObvinenie Kukláči BratislavaNAKAVynášanie informácií
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu