Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Požiar v katastri obce Malá Lodina sa momentálne nerozširuje: Hasebné práce budú pokračovať aj počas pondelka

Na mieste zasahuje už viac ako 70 hasičov
Na mieste zasahuje už viac ako 70 hasičov (Zdroj: Facebook/ Hasičský a záchranný zbor)

MALÁ LODINA - Požiar lesného porastu v katastri obce Malá Lodina sa presunul severnejšie a momentálne sa nerozširuje. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Katarína Križanová s tým, že hasenie naďalej pokračuje.

"V ťažko dostupnom teréne je vytvorený jazierkový systém zložený z 21 jazierok a zároveň sa vykonáva hasenie bambi vakmi pomocou vrtuľníkov," uviedla. Podľa jej slov bude počas noci na požiarisku vykonávaný monitoring, hasebné práce budú pokračovať aj počas pondelka (25. 7.).

Na mieste zasahovala už viac ako 70 profesionálnych a dobrovoľných hasičov

Hasiči naďalej pokračujú s hasením rozsiahleho požiaru v katastri obce Malá Lodina v okrese Košice-okolie. Na mieste zasahuje už viac ako 70 profesionálnych a dobrovoľných hasičov. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Katarína Križanová.

Hasiči z modulu pozemného hasenia - skupina západ, stred a východ sa podľa jej slov úspešne zlanili na požiarisko a pokračujú s hasením v teréne nedostupnom pre hasičskú techniku. "S hasením aj počas dnešného dňa pomáhajú dva vrtuľníky - Leteckého útvaru Ministerstva vnútra SR a Ministerstva obrany SR," dodala.

Požiar vypukol ešte v stredu (20. 7.) popoludní. Plamene zachvátili lesný porast v ťažko dostupnom teréne. Pre vysoké riziko vzniku požiarov v dôsledku pretrvávajúceho sucha a vysokých teplôt platí od soboty (23. 7.) zákaz vstupu do lesov v okresoch Košice a Košice-okolie.

Viac o téme: PožiarHasičiMalá Lodina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu