Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Fico sa obul do slovenskej polície a prokuratúry: Chcú nás zlikvidovať, zo Žilinku si robia dobrý deň!

(Zdroj: Facebook/Robert Fico)

BRATISLAVA - Predseda Smeru Robert Fico dnes skritizoval slovenskú políciu a prokurátorov, ktorí podľa neho denne porušujú zákony a nerešpektujú generálneho prokurátora Maroša Žilinku. Zameral sa aj na vyšetrovateľa Jaroslava Vereščáka, na ktorom nenechal nitku suchú.

"Vláda prehráva na celej čiare a čaká na svoj rozpad, preto z posledných síl tlačí svoje gestapo na NAKA a svojho pudlíka Lipšica, aby za každú cenu likvidovali opozičných predstaviteľov," začína Fico svoj komentár. Ďalej tvrdí, že politické procesy sa stali bežnou súčasťou vládnej politiky. Polícia a prokuratúra podľa neho vykazuje prvky fašistickej svojvôle. 

Fico začína petičnú akciu za koniec Hegerovej vlády, rokoval už aj s viacerými stranami (archívne video)

Fico začína petičnú akciu za koniec Hegerovej vlády, rokoval už aj s viacerými stranami (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

"Problém je, že Lipšič si robí zo Žilinku srandu," pokračuje predseda najsilnejšej opozičnej strany. Policajti NAKA a prokurátori Úradu špeciálnej prokuratúry sa podľa neho dopúšťajú v prípravnom konaní mnohých nezákonností, lebo vedia, ako "generálneho prokurátora vyfaulovať z hry". Pri tejto príležitosti spomína vyšetrovateľa NAKA Vereščáka, ktorý chce Fica údajne zlikvidovať. Ten sa zároveň odvoláva na susedov vyšetrovateľa, podľa ktorých sa mu v ostatnom čase ekonomicky veľmi darí. 

"Možno by mi Vereščák mohol vysvetiť, prečo ma aj v zahraničí otravujú policajti z NAKA, ktorí sú tak nenápadní, ako čierni agenti CIA v ruskej tajnej službe," zamýšľa sa Fico. "Môže vás byť aj tisíc takých lotrov, ako ste vy, v prípade nás obvinených však máte ľudí, ktorí budú pre vás ťažším orieškom, ako ste si predstavovali v tých najhorších snoch," uzatvára. 

Viac o téme: Robert FicoRobert KaliňákMaroš ŽilinkaDaniel Lipšič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu