Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Tragédia z bratislavského hniezda záchrany: Polícia zatiaľ nikoho neobvinila! Prebieha rozsiahle vyšetrovanie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Erika Ďurčová)

BRATISLAVA - Polícia doposiaľ neobvinila žiadnu osobu v súvislosti s mŕtvym novorodencom, ktorého našli v apríli v hniezde záchrany bratislavského Národného ústavu detských chorôb (NÚDCH). Potvrdila to bratislavská krajská policajná hovorkyňa Silvia Šimková.

"Trestné stíhanie bolo začaté vo veci usmrtenia a právna kvalifikácia skutku nebola zmenená. Doposiaľ nebolo vznesené obvinenie žiadnej osobe," uviedla Šimková. Naďalej podľa nej prebieha rozsiahle a podrobné vyšetrovanie, v rámci ktorého bratislavská polícia vykonáva procesné úkony a znalecké dokazovanie. "Vzhľadom na citlivosť prípadu procesné úkony nebudú bližšie konkretizované," doplnila hovorkyňa s tým, že bližšie informácie polícia poskytne, keď to procesná situácia dovolí.

Nová legislatíva

K hniezdam záchrany už vznikla nová legislatíva, ktorá vojde do platnosti zverejnením v najbližšom vestníku Ministerstva zdravotníctva SR. Rezort ju vypracoval v spolupráci s občianskym združením (OZ) Šanca pre nechcených a zdravotníckymi zariadeniami. Nové pravidlá okrem iného prinesú určenie zodpovednosti, ktoré majú mať po novom primár, vedúca sestra i vedúci zamestnanec technického úseku. Prijatie nových opatrení avizoval minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) už v apríli po tom, ako sa incident odohral.

Viac o téme: DieťaHniezdo záchranyMŕtvePolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu