Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Chlapca roky neúspešne liečili na astmu: Potom prišiel šok! Žiadna choroba, z hrdla mu vybrali nečakaný predmet

Marley Enjakovic skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti.
Marley Enjakovic skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti. (Zdroj: Facebook: Comfortable housewife blog)

ADELAIDE - V súčasnosti osemročný Marley Enjakovic z austrálskeho mesta Adelaide musel zbytočne trpieť päť rokov. Lekári ho od troch rokov liečili na alergiu a astmu. Keď sa chlapcovi začal stav zhoršovať a po sérii nesprávnych diagnóz lekári zistili, že má v hrdle zaseknutú plastovú hračku.

Marley začal od troch rokov pokašliavať. Najskôr to nevyzeralo nijako závažne, lenže neskôr sa chlapcov stav začal zhoršovať, píše Daily Mail. Dieťa už kašľalo pri akejkoľvek aktivite, napríklad aj pri jedle.

Lekári hneď zo začiatku tvrdili, že Marley má alergiu alebo astmu. Lenže s vekom začal športovať. Hral basketbal a futbal a po chvíli hrania lapal po dychu. Jeho matka Skye však neverila, že jej syn má astmu, pretože kašľal aj po jedle, alebo keď sa chcel napiť.

V decembri minulého roka už bola situácia taká zlá, že Marley nemohol dýchať. Umiestnili ho na jednotku intenzívnej starostlivosti. Až tam sa zistilo, že Marley mal v hrdle zaseknutú malú plastovú hračku. Išlo o okvetné lístky malej kvetinky.

Mama Skye k tomu povedala: „Bola som úplne v šoku. Ale úprimne, uľavilo sa mi, pretože po všetkých tých rokoch sme konečne mali odpoveď. Bála som sa, že ide o nejakú vrodenú vadu, takže toto vlastne bola úľava.“

Marley sa musel podrobiť dvom zákrokom. V decembri mu odstránili plastovú hračku a 16. augusta mu v melbournskej detskej nemocnici opravili dýchacie cesty.

Viac o téme: LekáriAstmaHrdloAdelaideMarley EnjakovicPlastová hračka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu