Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Kauza okolo PPA pokračuje: Slavia Capital sa ohradila voči spájaniu svojho bývalého zamestnanca s agentúrou! Hovorí o ohováraní

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/PPA - Pôdohospodárska Platobná Agentúra)

BRATISLAVA - Napäté situácia okolo Pôdohospodárskej platobnej agentúry pretrváva. Slavia Capital Group najnovšie uviedla, že sa ohradzuje voči svojmu „pretrvávajúcemu vťahovaniu“ do osobného sporu bývalej zamestnankyne Pôdohospodárskej platobnej agentúry Zuzany Šubovej s vedením tejto verejnej inštitúcie.

Slavia Capital zároveň tiež podľa vlastných slov odmieta šírenie účelových, preukázateľných klamstiev a klebiet spájajúcich ich bývalého zamestnanca Juraja Kadnára s PPA. Informuje o tom portál webnoviny.

Uviedli, že Slavia Capital nikdy Kadnára do PPA nenominovala a nemala ani vedomosť o jeho následnej profesionálnej kariére. Jeho zamestnanie v PPA ani nenasledovalo bezprostredne po jeho pracovnoprávnom pomere v Slavia Capital.

Archívne video: Generálny riaditeľ PPA Jozef Kiss: Nevyplatíme všetky pozastavené platby

Generálny riaditeľ PPA Jozef Kiss: Nevyplatíme všetky pozastavené platby (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák)

Tvrdenie o vysokopostavenom členovi Slavia Capital v štruktúrach PPA je tak podľa nich bezprecedentnou manipuláciou. Za nepravdivé označili aj tvrdenie, že Juraj Kadnár bol spoločníkom v Slavia Capital. „Následné mediálne úvahy o toxicite a ´upratovaní dôkazov´ sú na cti poškodzujúce a evidentným zásahom do práva na ochranu osobnosti,“ uvádzajú.

„Slavia Capital vyjadruje preto rozhorčenie, ako isté osoby verejným šírením lží, ohováraním a fabuláciami poškodzujú povesť a profesionálny kredit konkrétnych fyzických osôb. Slavia Capital sa domnieva, že takéto neoprávnené zásahy do prejavov osobnosti majú za cieľ kriviť verejnú mienku a ovplyvňovať aktuálnu rozhodovaciu činnosť súdov,“ dodali.

Jozef Kiss
Zobraziť galériu (2)
Jozef Kiss  (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák)

Kadnár prišiel do PPA v decembri 2021. V agentúre skončil zhruba po pol roku. Na jeho profesijnú minulosť upozorňovala dnes už bývalá šéfka protikorupčnej sekcie Zuzana Šubová. Ani tá už v agentúre nepracuje. Šéf PPA Jozef Kiss sa v súvislosti s ňou vyjadril, že vynášala citlivé informácie. Šubová to odmieta. Ako informovala RTVS, na Kissa podala trestné oznámenie a obvinila ho z ohovárania.

Viac o téme: PPAJuraj KadnárSlavia Capital
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu