Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Sestra Jankovskej môže prísť o talár: Rozhoduje o nej Najvyšší správny súd! Haitovej zavarili zhabané mobily

Monika Jankovská na policajnom prezídiu
Monika Jankovská na policajnom prezídiu (Zdroj: Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Sestra bývalej štátnej tajomníčky a exsudkyne Moniky Jankovskej môže prísť o funkciu sudkyne. Rozhoduje o nej Najvyšší správny súd. Sudkyňa Andrea Haitová môže mat problémy práve pre zhabané mobily.

Sudkyňa Andrea Haitová je sestrou viacnárobne obvinenej Moniky Jankovskej. Haitová teraz môže byť zbavená svojej funkcie. Najvyšší správny súd dnes rozhoduje o návrhu bývalej šéfky Súdnej rady SR Lenky Praženkovej, ktorá ho podala ešte v roku 2020. Informáciu priniesla agentúra SITA

Haitová mala na vypočutí pred súdnou radou klamať o vymazaní 17 kontaktov a komunikácii z mobilu, ktorý jej v roku 2019 zaistila Národná kriminálna agentúra v rámci akcie Búrka. Tým sa dopustila závažného disciplinárneho previnenia nezlučiteľného s funkciou sudcu. O návrhu Praženkovej rozhoduje dnes Najvyšší správny súd, ktorý predvolal aj viacerých svedkov a samotnej Haitovej, ktorá obvinenie odmieta. 

Monika Jankovská zostáva hospitalizovaná v trenčianskej nemocnici (Zdroj: Topky/ Ivan Mego)

Sudkyňa uviedla, že na jeseň 2019 odpovedala na otázku, či si z mobilného telefónu niečo zmazala v čase, keď ju príslušníci polície vyzvali na jeho vydanie, až pokým prišla do svojho auta, kde ho mala odložený a následne ho vydala. Podľa nej išlo približne o 15 minút. Na to pred komisiou súdnej rady odpovedala, že nie. To, že z mobilných telefónov boli zmazané komunikácie a kontakty, konštatoval znalecký posudok. 

Haitovú podozrievajú, že bola "Kočnerovou sudkyňou". Tá to popiera a tvrdí, že sa s podnikateľom nepozná. Rovnako tak to tvrdila aj Jankovská, hoci z aplikácie Threema bolo zrejmé, že si s odsúdeným Kočnerom vymenila stovky správ. 

Viac o téme: NAKAAndrea HaitováMonika JankovskáNajvyšší správny súd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu