Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Premiér vyzýva Igora Matoviča a Richarda Sulíka, aby sa miernili vo vyjadreniach

(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Premiér Eduard Heger (OĽANO) vyzýva ministra financií Igora Matoviča (OĽANO) a ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS), aby sa miernili vo vyjadreniach a namiesto vyostrovania napätia si k sebe našli cestu tak ako už viackrát v minulosti. Stanovisko poskytla hovorkyňa predsedu vlády Ľubica Janíková.

"Premiér považuje za nekorektné, že strana SaS hneď po hlasovaní prešla do útokov na hnutie OĽANO. V tomto svetle treba hodnotiť aj reakciu predsedu strany a ministra financií Igora Matoviča. V tomto momente diskusia o tom, kto s kým hlasoval, prešla do nekorektných osobných útokov," píše sa v stanovisku s tým, že sa predseda vlády s takouto formou komunikácie nestotožňuje a vyzýva na zmiernenie komunikácie.

Eduard Heger po prelomení veta: Najdôležitejšie je, že klub OĽaNO ostal jednotný

Eduard Heger po prelomení veta: Najdôležitejšie je, že klub OĽaNO ostal jednotný (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Spor v koalícii sa opäť vyostril potom, ako plénum Národnej rady (NR) SR v stredu prelomilo veto prezidentky SR Zuzany Čaputovej pri tzv. protiinflačnom balíku z dielne Matoviča. SaS a Matovič sa následne obviňovali zo spolupráce s opozíciou a fašistami. SaS oznámila, že sa opäť nebude zúčastňovať na koaličných radách, a Matovič SaS upodozrieva, že hľadá zámienky na predčasné voľby. OĽANO vyzvalo SaS, aby prestala rozbíjať vládu a správala sa ako konštruktívny partner. Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) vyzýva na upokojenie situácie.

Viac o téme: Protiinflačný balíkIgor MatovičSaSEduard Heger
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu