Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Čekan sa oprel do extrémistu Uhríka: VIDEO Táto krajina ešte nie je vaša a dúfam, že nikdy ani nebude!

Čekan adresoval Uhríkovi ráznu výzvu.
Čekan adresoval Uhríkovi ráznu výzvu. (Zdroj: Facebook/Pavol Cekan, TASR/Dušan Hein)

BRATISLAVA - Známy vedec Pavol Čekan má už dlhodobé a dokonca aj súdne konflikty s predsedom Republiky a europoslancom Milanom Uhríkom. Čekana do vývrtky dostali údajné Uhríkove klamstvá, ktoré šíril na sociálnej sieti voči nemu. Vedec sa posťažoval a spýtal sa Uhríka, či vie, čo tým spôsobil a či sa nechystá ospravedlniť sa mu. Čekan to však od Uhríka neočakáva.

 archívne video

Reakcie Pavla Čekana a Ivana Leitmana na zisk štátneho vyznamenania (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák)

Uhrík Čekana označil za biznismena s ľudským zdravím a strachom

Čekan svoje presvedčenie neustále sa postaviť klamstvám a prízemným emóciám verejne oznámil vo videu. "Stále to má zmysel. Europoslanec Milan Uhrík ešte minulý rok klamal, že MultiplexDX vylieva zisky do USA a označil ma za biznismena s ľudským zdravím a strachom," cituje Uhríkov status Čekan.

Viete vôbec o tom, že ste ohrozili môj tím a rodinu? Pýta sa Čekan Uhríka

Ten europoslancovi z extrémistických kruhov pripomína, že Čekanovi dal tento týždeň za pravdu aj nezávislý krajský súd v Nitre. Podľa Čekana tak došlo k vedomému poškodeniu dobrého mena jeho aj spoločnosti MultiplexDX, ktorej je zakladateľom. "Len kvôli lajkom na Facebooku ste si zo mňa urobili ideového nepriateľa. Uvedomujete si, že ste potenciálne ohrozili mňa a moju rodinu, poškodili dobré meno nášho tímu?" pýta sa Uhríka vo videu Čekan.

"Klamstvo a burcovanie nenávisti sa nesmie stať bežnou súčasťou verejného priestoru. Svoje o tom vedia aj kolegovia vedci a lekári, pred ktorých domami sa zhromažďovali fanúšikovia ľudí, ktorí používajú tieto metódy na zabezpečenie popularity a získania lacných politických bodov," hovorí Čekan, ktorý mal na záver videa na Uhríka zásadnú otázku.

Čekan si je istý, že Uhrík svojim sledovateľom nepovie podstatné veci

"Budete mať, pán Uhrík, dostatočnú slušnosť na to, aby ste sa verejne ospravedlnili? Ja som to x-krát urobil za nešťastnú iróniu z istej diskusie spred dvoch rokov, ktorú ste vy a vám podobní zneužívali na nenávisť voči mne a MultiplexDX," povedal Čekan s tým, že od Uhríka žiadne ospravedlnenie neočakáva, a rovnako tak svojim 120-tisíc sledovateľom nepovie o verdiktoch nezávislých súdov v spore medzi ním a Čekanom. "Pánom ako Uhrík chcem odkázať len jedno - táto krajina a spoločnosť ešte nie je vaša a verím, že ani nikdy nebude. Na Slovensku žijú slušní ľudia, ktorí nedovolia, aby sa vaše pohŕdanie faktami a podnecovanie k nenávisti stali štandardom," hovorí presvedčený Čekan.

Viac o téme: Konflikt RepublikaMilan UhríkPavol Čekan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu