Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KOALIČNÁ KRÍZA Sulík ide do protiútoku: SaS končí s koaličnými radami

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - SaS sa od utorka nebude zúčastňovať na rokovaniach koaličných rád. Strana sa tak rozhodla v záujme upokojenia celospoločenskej situácie. Na zasadnutiach vlády sa predstavitelia strany zúčastňovať budú. Informoval o tom hovorca SaS Ondrej Šprlák.

"Našou prioritou je konštruktívny dialóg a nie počúvanie urážok od Igora Matoviča. Na koaličných radách sme od neho neustále vystavení opakovaným osobným útokom. Koalícia je však o rovnocenných partneroch, ak si to líder OĽANO neuvedomuje, nevidíme žiaden zmysel chodiť na rokovania koaličnej rady," skonštatoval predseda SaS Richard Sulík. 

KOALIČNÁ KRÍZA Sulík ide
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Zasadnutí vlády sa predstavitelia strany zúčastňovať budú. Strana tiež deklaruje, že všetci štyria jej ministri budú kedykoľvek a v plnom rozsahu k dispozícii premiérovi Eduardovi Hegerovi (OĽANO).

Sulík vracia úder: Matovičov návrh je absurdný, budeme ho vetovať! Toto sú detaily vyjednávania o embargu (Zdroj: Topky/Maarty)

Matovič tvrí, že Sulík nemá žiadne uveriteľné argumenty

Líder SaS Richard Sulík mal možnosť obhájiť svoje zlyhania pri sankciách na ruskú ropu. Jeho neúčasť na utorkovej koaličnej rade je dôkazom toho, že na svoje zlyhanie nemá žiadne uveriteľné argumenty. Tvrdí to OĽANO vo svojom stanovisku. Reaguje tak na rozhodnutie SaS, ktorá pred utorňajším zasadnutím oznámila, že sa koaličných rád nebude zúčastňovať. Argumentuje snahou o upokojenie situácie. 

Hnutie zdôrazňuje, že spolu s koaličnými partnermi Sme rodina a Za ľudí sa priebežne poctivo zúčastňujú rokovaní na každej koaličnej rade. Podotýka, že koaličná SaS na nich býva veľmi zriedka zastúpená svojim predsedom, a ak, tak len na veľmi krátky čas. Riešenia problémov má komplikovať aj to, že SaS vysiela na každé rokovanie iného zástupcu. A ak aj k dohode podľa OĽANO príde, zvyčajne ju spätne predseda strany SaS zruší, keďže nesúhlasí s rozhodnutím svojich zástupcov. Ako príklad uvádza rokovania o pomoci rodinám. 

Viac o téme: SaSZasadnutiaKoaličné rady
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu