Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Po Gyimesiho výbuchu hnevu prichádza odveta Sulíka: Nerozumie problematike, vlastne kritizuje samotného premiéra!

Sulík odpovedá Gyimesimu na výzvu na demisiu.
Sulík odpovedá Gyimesimu na výzvu na demisiu.

BRATISLAVA - Netrvalo dlho a po tvrdých slovách poslanca OĽaNO Györgyho Gyimesiho o výzve na odchod Richarda Sulíka sa ozval samotný šéf SaS. Ten tvrdí, že ak mu niečo prekáža na vyrokovaných podmienkách, nech sa obráti aj na premiéra Eduarda Hegera. Podľa Sulíka však Gyimesi nerozumie ani základnej problematike.

VIDEO Tlačová konferencia poslanca Gyimesiho:

Poslanec OĽaNO György Gyimesi vyzval Richarda Sulíka na odstúpenie, vraj je v ohrození fungovanie Slovnaftu (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Gyimesi vlastne kritizuje premiéra, reaguje Sulík

Na obviňujúce slová Gyimesiho už reaguje aj predseda SaS, ktorý nerozumie, o čom toto vystúpenie vôbec bolo. "Poslanec György Gyimesi nerozumie problematike. Ak ma kritizuje a vyzýva na odstúpenie, mal by si v prvom rade naštudovať fakty. Embargo odsúhlasil na summite premiér Eduard Heger, takže v konečnom dôsledku Gyimesi kritizuje samotného predsedu vlády," bráni sa Sulík.

"Pred pár dňami som bol Igorom Matovičom obvinený, že kopem za Slovnaft, teraz ma obviňuje jeho pravá ruka, že som Slovnaft poškodil. Pozíciu Slovenskej republiky, ktorú zaslalo ministerstvo hospodárstva, som priamo konzultoval s premiérom. Ak bude mať on pocit, že svoju prácu nevykonávam riadne, má možnosť ma odvolať,“ uviedol predseda SaS Richard Sulík.

Gyimesi vyhlásil, že minister hospodárstva nevyužil príležitosť na dohodnutie lepších podmienok pre Slovensko v súvislosti s embargom EÚ na dovoz ruskej ropy a poškodil Slovensko. Dôsledkom môžu byť podľa neho zrušenie plánovaných investícií do rafinérie Slovnaft, vyššie ceny či nedostatok motorových palív alebo dokonca ukončenie činnosti rafinérie. Sulíka preto vyzval na odchod z funkcie.

Viac o téme: OdstúpenieVýzvaRichard SulíkEduard HegerGyörgy Gyimesi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu