Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Jasný odkaz ľudí na sociálnej sieti: Publikum známej satirickej stránky odpísalo Matoviča, jednoznačný pomer hlasovania

Matovič sa skorým výsledkom ankety na satirickej stránke zrejme nepoteší. Zobraziť galériu (4)
Matovič sa skorým výsledkom ankety na satirickej stránke zrejme nepoteší. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Tak toto minister financií a líder OĽaNO zrejme len tak nerozdýcha. Náhodná, ranná anketa na známej satirickej stránke na sociálnej sieti odhalila obrovskú nedôveru, ktorú Igor Matovič ako člen vlády voči verejnosti má. Zarážajúce je najmä to, za aký krátky čas sa pomer hlasovania o jeho dôvere obrátil v jeho jednoznačný neprospech a koľko ľudí bolo o tomto rozhodnutí pevne presvedčených.

archívne video

Treba vytvárať tlak na SaS, lebo nás vedú do záhuby, tvrdí Matovič (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Síce už prieskum agentúry Focus zo začiatku mája neveští pre dôveru v ministra Matoviča nič dobré, (namerali mu 11-percentnú dôveru a až 88-percentnú nedôveru, pričom líder OĽaNO bol na dne rebríčka dôveryhodnosti, pozn. red.) internetový prieskum na sociálnej sieti Facebook na satirickej stránke Zomri ho už zrejme definitívne presvedčil, že inak to nie je ani v tomto prípade. Dokonca je výsledok ešte jednoznačnejší.

Ľudia mali možnosť v rýchlej ankete hlasovať o tom, či si Matovič plní svoju funkciu dobre (srdiečko), alebo či by mal zo svojej funkcie odísť (palec nahor).

Jasný odkaz ľudí na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Zomri)

Výsledok sa dostavil už do dvoch hodín

V krátkom čase sa však už začali pod populárnym príspevkom zbierať tieto názory. Po dvoch hodinách od zavesenia príspevku na nástenku bolo viacmenej rozhodnuté. V Matovičovo pokračovanie vo funkcii bolo len asi 70 uživateľov siete, pričom vyše 10-tisíc ostatných by si želalo jeho koniec.

Jasný odkaz ľudí na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Zomri)

OĽaNO rozpútalo záujem kampaňou s kočíkom

Ťažko je vybrať z toho, čo sa v poslednej dobe podpísalo nad takýmto výrazným a verejným odmietnutím pokračovania Matoviča vo funkcii. OĽaNO pritom v poslednej dobe mediálne ťahalo hlavne agendu voči prezidentke, na ktorú aj pomocou kočiara pred prezidentským palácom vytvárali akýsi politický a časový nátlak ohľadom rozhodnutia v prípade prorodinného balíčka. Aj tento balíček má v odborných kruhoch a dokonca aj v koalícii (SaS, pozn. red.) veľa kritikov. V prípade spomínaného balíčka dnes prezidentka rozhodne o 14:30 poobede. Robí tak po porade s viacerými odborníkmi z ekonomických, ale aj samosprávnych kruhov.

Jasný odkaz ľudí na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/OĽaNO)

Viac o téme: PrieskumHlasovanieIgor MatovičZomri
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu