Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Matovič v PRIESKUME dôveryhodnosti pohorel na plnej čiare! Verí mu len jeden z desiatich voličov

Minister financií Igor Matovič (OľaNO). Zobraziť galériu (3)
Minister financií Igor Matovič (OľaNO). (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA – Členovia vlády Eduarda Hegera (OĽaNO) sa veľkej dôveryhodnosti netešia. Najlepšie sa darí práve premiérovi, avšak aj tomu dôveruje zhruba iba tretina opýtaných. Okrem neho sa v prieskume cez 30 percent už dostali iba štyria ministri. Na opačnom konci rebríčka sa nachádza minister financií Igor Matovič (OĽaNO), ktorému nedôveruje v priemere 9 z 10 voličov.

Najdôveryhodnejším členom vlády je premiér Eduard Heger (OĽaNO). Dôveruje mu 33 percent respondentov. Po ňom nasleduje minister zahraničných vecí Ivan Korčok (nominant SaS), ktorý sa teší dôvere 31 percent opýtaných. Rovnako na tom je aj minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽaNO) a minister hospodárstva Richard Sulík (SaS). Minister životného prostredia Ján Budaj (OĽaNO) má dôveru 30 percent voličov.

Ani táto pätica však nemôže byť z výsledkov prieskumu, ktorý agentúra Focus zrealizovala pre TV Markíza, úplne spokojná. Dôveruje im síce viac ako 30 percent voličov, no aj v ich prípade sa ukázalo, že im oproti tomu nedôveruje až dvojnásobok opýtaných.

Matovič v PRIESKUME dôveryhodnosti
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: repro foto - TV Markíza )

Zvyšní členovia vlády nemajú dôveru ani 30 percent opýtaných. V prípade ministra školstva Branislava Gröhlinga (SaS) je to 28 percent respondentov. Ministrovi dopravy Andrejovi Doležalovi (nominant Sme rodina) a ministrovi práce Milanovi Krajniakovi (Sme rodina) verí zhodne 26 percent opýtaných.

Nasleduje minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO), ktorému dôveruje 23 percent opýtaných, ministerka spravodlivosti za SaS Mária Kolíková s dôverou 22 percent, ministerka investícií Veronika Remišová (Za ľudí) s 19 percentami a ministerka kultúry Natália Milanová (OĽaNO) s 18 percentami.

Matovič v PRIESKUME dôveryhodnosti
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: repro foto - TV Markíza )

Vysokej dôvere sa neteší ani minister vnútra Roman Mikulec (nominant OĽaNO). Dôveruje mu iba 17 percent opýtaných. Ďalší nominant OĽaNO, minister pôdohospodárstva Samuel Vlčan dostal 16 percent a 14-percentnú dôveryhodnosť medzi voličmi má podpredseda vlády pre legislatívu Štefan Holý.

Na konci rebríčka je minister financií Igor Matovič (OĽaNO). Tomu dôveruje iba 11 percent voličov, opačný názor vyjadrilo až 88 percent opýtaných, čo v prepočte znamená, že mu na Slovensku v priemere verí len jeden z desiatich ľudí.

Prieskum sa realizoval od 30. marca do 6. apríla na vzorke 1007 respondentov.

Viac o téme: PrieskumVládaDôveryhodnosť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu