Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Denníky s vybielenými titulnými stranami: V parlamente zmizli!

Automat s novinami v budove parlamentu zostal včera prázdny. Vraj ich nedodali. Zobraziť galériu (2)
Automat s novinami v budove parlamentu zostal včera prázdny. Vraj ich nedodali. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Náhoda alebo úmysel? Denníky, ktoré včera na protest proti tlačovému zákonu vyšli s vybielenými titulnými stranami, sa včera v parlamente nedali kúpiť. Periodiká vrátane denníka Nový Čas mali namiesto spravodajstva celostranový protest.

Určené pritom boli práve zákonodarcom. Tí na prebiehajúcej schôdzi budú schvaľovať kontroverznú novelu tlačového zákona. Podľa vydavateľov hrubo zasahuje do redakčnej práce, porušuje demokratické zásady, práva občanov a slobodu tlače. Poslanci zostali včera riadne zaskočení. Zvykli si totiž kupovať noviny v budove parlamentu. Keď vyšli všetky denníky s bielou titulkou, automat zostal prázdny. Kancelária Národnej rady tvrdí, že noviny objednávala a včera aj urgovala.

„Náš dodávateľ Mediapress zamestnal nového šoféra a celá trasa, čo znamená okolie parlamentu a Starého Mesta sa nedodistribuovala. Prišla nám dodávka úplne inej fi rmy, a kým sa to všetko vyzbieralo, neboli to schopní zabezpečiť. Každé ráno dávame poslancom denníky do prezenčnej čitárne a mali aj monitoring,“ povedala Elena Valovičová z Kancelárie Národnej rady.

Priamo v parlamente si však poslanci noviny kúpiť nemohli. „Tých denníkov tam tiež nie je pre 150 poslancov. Ale toto bola čisto chyba na strane dodávateľa,“ dodala. Mediapress však tvrdí opak. „Pri kontrole distribúcie denníkov do NR SR sme zistili, že nedošlo k pochybeniu zamestnancov a denníky na predmetné miesto boli dodané tak ako v iné dni,“ píše sa v stanovisku dodávateľskej spoločnosti.

Dodací list, ktorý potvrdzuje, že novíny pre Národnú radu včera doručili.
Denníky s vybielenými titulnými
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Nový Čas)


Ministerstvo kultúry o proteste:
„Spôsob reakcie len ukazuje, ako si vydavatelia predstavujú naplnenie obsahu novín čisto jednostranným spôsobom, keď prezentujú čitateľom iba svoju pravdu,“ povedal na margo bielych strán hovorca rezortu Jozef Bednár.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu