Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

VIDEO Bratislavský protest proti vojne na Ukrajine okorenila staršia dvojica: Musela zasiahnuť polícia

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Včera sa v Bratislave opäť konal protest proti vojne na Ukrajine. Zúčastnení vyjadrili solidaritu s ukrajinským ľuďom, ktorý už vyše mesiac musí čeliť ruskej agresii. Akciu okorenila dvojica starších ľudí, ktorí na seba cielene strhli pozornosť. Z tých nesprávnych dôvodov. Incident musela riešiť aj mestská polícia.

V piatok poobede sa v centre Bratislavy konalo zhromaždenie, ktorého účastníci odsúdili ruské útoky na Ukrajinu a vyjadrili podporu Ukrajincom. Organizovali ho iniciatíva Mier Ukrajine a občianske združenie Znepokojené matky. Krátko pred začiatkom protestu sa na Nám. SNP odohrala bizarná scénka. Objavil sa starší muž, ktorý na sochu nalepil plagát s fotkou Maroša Žilinku a označil ho za vlastizradcu a agenta KGB. 

VIDEO Bratislavský protest proti
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

VIDEO Bratislavský protest proti
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Jeho konanie prekvapilo aj samotných organizátorov akcie, pretože tá rozhodne nebola venovaná generálnemu prokurátorovi. Musela preto zasiahnuť mestská polícia, ktorá muža spacifikovala. Ten sa snažil vyvolať pocit, že mu policajti ubližujú a urputne sa bránil zadržaniu. 

Nato sa k nemu pridala jeho "parťáčka". "Pozrite sa, čo robia! Kryjú zločincov!" vykrikovala, čím zámerne strhla na seba pozornosť. Popritom si všetko nakrúcala na kameru. Keďže muž odmietol vstať a dobrovoľne odísť s privolanou hliadkou, tá ho musela vziať za ruky a nohy a odniesť preč. "Pozrite sa, čo robia s obyčajnými ľuďmi, ktorí chcú, aby tu bol poriadok," pokračovala blondínka. 

Bratislavský protest proti vojne na Ukrajine okorenila bizarná scénka (Zdroj: Topky/ Maarty)

Muž začal opäť bojovať s policajtmi a tvrdil, že sa dusí a že mu lámu ruku. "Prekonal som covid, tak ma bolia pľúca," argumentoval. Blondínka mu stále zdatne sekundovala a vykrikovala rôzne heslá. V jednej chvíli dokonca vyhlásila, že preberá štátnu moc, lebo "polícia sa zbláznila". Bolo zjavné, že dvojica chcela vyvolať pocit, že im bolo ublížené. Nakoniec muž predsa len nastúpil do policajného auta, ktoré následne odišlo. 

Reakcia polície

Políciu privolala na miesto verejnosť krátko po 16:50 hod., pretože dotyčný muž vylepoval plagáty na pamätník SNP, čo je pietne miesto. Dopustil sa tak porušenia Všeobecne záväzného nariadenia hlavného mesta. "Hliadka muža opakovane žiadala, aby upustil od svojho konania. Ten výzvu neuposlúchol. Policajti ho preto požiadali o preukázanie sa dokladom totožnosti, čo odmietol," uviedol vedúci oddelenia komunikácie bratislavskej mestskej polície Peter Borko. Hliadka muža následne upozornila, že ak sa nelegitimuje, bude predvedený, na čo opäť nereagoval a ignoroval výzvy. Policajti ho chceli zadržať, no začal sa brániť. "Muž kládol aktívny odpor, hliadka bola preto nútená použiť donucovacie prostriedky. Bol zadržaný a predvedený na policajnú stanicu, kde mu bola privolaná rýchla zdravotná pomoc," doplnil Borko. Záchranári muža vyšetrili a skonštatovali, že mu nič nie je. 

Viac o téme: ProtestZnepokojené matkyVojna na UkrajineMier Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu