Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ďalší PRIESKUM prináša napínavé čísla: Voľby by vyhral Hlas, no o druhé miesto sa bijú tieto strany

Voľby by vyhral Hlas, na druhom mieste by bola SaS a tretie má v tesnom závese Smer-SSD. Zobraziť galériu (2)
Voľby by vyhral Hlas, na druhom mieste by bola SaS a tretie má v tesnom závese Smer-SSD. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel, Maarty, Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Ak by sa voľby do Národnej rady (NR) SR konali koncom začiatkom marca, vyhrala by strana Hlas-SD so ziskom 18 percent hlasov. Na druhom mieste by skončila strana Sloboda a Solidarita s podporou 14,7 percenta. Tretia by bola strana Smer-SSD so 14 percentami hlasov. Vyplýva to z prieskumu volebného modelu agentúry AKO pre reláciu Na hrane televízie JOJ, ktorý sa konal 8. marca až 11. marca 2022 na vzorke 1000 respondentov.

Do parlamentu by sa dostalo aj OĽaNO s podporou 9,4 percenta. Nasledovalo by Progresívne Slovensko s 8,9 percenta a KDH so ziskom 7,4 percent hlasov. S podporou 6,2 percenta by sa do parlamentu dostalo hnutie Sme rodina a tiež Republika s 5,7 percentami.

Ďalší PRIESKUM prináša napínavé
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Agentúra AKO)

Pred bránami parlamentu by bolo tesno

Do NR SR by sa nedostala SNS (3,9 percenta) ani Aliancia (3 percenta). Pred bránami parlamentu by zostali aj Za ľudí (2,6 percenta) a strana Maďarské fórum (2,3 percenta). ĽSNS by získalo 1,8 percenta, Dobrá voľba a Umiernení 0,9 percenta a strana Spolu-občianska demokracia 0,5 percenta hlasov.  

V prepočte na kreslá v Národnej rade SR by ich Hlas-SD získal 32, SaS 26 a Smer-SSD 25. Za OĽaNO by do parlamentu zasadlo 17 poslancov, za Progresívne Slovensko 16, za KDH 13, za Sme rodinu 11 a za Republiku 10 poslancov.
 

Viac o téme: PrieskumModelPolitické stranyAKO
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu