Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Vyšetrovateľ navrhol podanie obžaloby na expodpredsedníčku Najvyššieho súdu Jarmilu Urbancovú

Jarmila Urbancová Zobraziť galériu (2)
Jarmila Urbancová (Zdroj: TASR - Pavol Zachar)

BRATISLAVA - Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) navrhol podanie obžaloby na expodpredsedníčku Najvyššieho súdu (NS) SR Jarmilu Urbancovú a sudkyňu Otíliu D. z kauzy Víchrica. O ďalšom postupe rozhodne prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP). Vyplýva to z informácií, ktoré poskytla hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR Jana Tökölyová. Upozornil na to portál Aktuality.sk.

"U obvinených osôb J. U. a O. D. vyšetrovateľ predložil dozorujúcemu prokurátorovi Úradu špeciálnej prokuratúry spisový materiál s návrhom na podanie obžaloby," priblížila Tökölyová. "K právnej kvalifikácii sa vyjadrovať nebudem. Môžem potvrdiť, že bolo ukončené vyšetrovanie záverečným preštudovaním vyšetrovacieho spisu," uviedol obhajca Jarmily Urbancovej.

Vyšetrovateľ navrhol podanie obžaloby
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

Peter Erdős s tým, že jeho klientka popiera akékoľvek spáchanie trestnej činnosti. Vyšetrovateľ podľa portálu Aktuality.sk navrhuje, aby prokurátor podal obžalobu pre trestné činy podplácania a ohýbania práva. Podpredsedníčku NS SR Jarmilu Urbancovú obvinili z viacerých skutkov po zadržaní Národnou kriminálnou agentúrou (NAKA) v roku 2020 v rámci akcií Búrka a Víchrica. V tom roku odišla aj do dôchodku. Otília D. má dočasne pozastavený výkon funkcie sudkyne.

Viac o téme: ObžalobaVíchricaNajvyšší súd. šekyJarmila Urbacová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu