Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Autobus košickej MHD zachytil chodca: Utrpel ťažké zranenia, prípad vyšetruje polícia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky/Jano Zemiar)

KOŠICE – Ťažké zranenia utrpel chodec, ktorého ešte v pondelok (7. 2.) zachytil autobus košickej mestskej hromadnej dopravy (MHD). Prípad vyšetruje polícia. Potvrdila to hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová.

K nehode došlo na zastávke MHD Triton na Rastislavovej ulici. „Podľa doterajších zistení k autobusu pristúpil chodec spoza zastávky s reklamným pútačom. Autobus v pohybe bočnou stranou chodca zachytil, v dôsledku čoho chodec spadol na zem, a autobus mu pravdepodobne zadnou nápravou prešiel po dolných končatinách,“ spresnila Ivanová s tým, že vodič autobusu bol podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom.

Chodca previezli do nemocnice

Chodca previezla posádka rýchlej zdravotnej pomoci (RZP) do nemocnice, kde mu na zistenie prítomnosti alkoholu odobrali biologický materiál. Ako povedala hovorkyňa Dopravného podniku mesta Košice (DPMK) Vladimíra Petrušová, k nehode došlo približne o 13.35 h, pričom išlo o linku č. 12. Na mieste boli podľa jej slov aj oblastní dispečeri DPMK. Doprava bola pre nehodu zdržaná približne 30 minút.

Viac o téme: ZranenieChodcaZachytenieKošiceMHD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu