Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Agresívne vyčíňanie vodiča MHD: VIDEO Bezdôvodne napadol vozičkára… Aj dcéru televízneho redaktora!

Vodič pražskej MHD zaútočil na invalida a študentky. Zobraziť galériu (7)
Vodič pražskej MHD zaútočil na invalida a študentky. (Zdroj: Twitter)

PRAHA - Susedným Českom dnes otriasol škandál, aký u nás nemá obdobu. Vodič pražskej MHD napadol muža na invalidnom vozíku aj skupinku mladých študentiek - medzi nimi aj dcéru redaktora z Českej televízie. Dôvodom bola prosba nevládneho cestujúceho, aby mu pomohol.

Dlhoročný športový redaktor Českej televízie David Kalous celý incident opísal na sociálnej sieti Twitter a pridal aj video. To zachytáva agresívneho vodiča MHD v pražskom Chodove. „Odmietol pomôcť vozičkárovi, vystúpil z autobusu a ešte ho slovne a fyzicky napadol. Napokon aj partiu dievčat, vrátane mojej dcéry, ktorá mu pomáhala,“ šokuje Kalous. 

Všetko vraj začalo nevinnou prosbou vozičkára, aby mu vodič autobusu nainštaloval plošinu. „Ten pán chcel vystúpiť, ale vodič mu odmietol nainštalovať plošinu pre vozičkárov. Bol sprostý, vulgárny a hovoril, že každý vozičkár má mať sprievod,“ povedal pre expres.cz šporťák. Invalida sa potom zastala skupina študentiek. Medzi nimi aj Kalousova dcéra Aneta. 

„Dievčatá chceli pomôcť, ale vodič aj na ne zaútočil. Ony sa nedali, sú to parťáčky a začali sa brániť. On potom začal rozhadzovať tým kľúčom, jedno dievča buchol, moju dcéru kopol a vozičkára tiež napadol, buchol mu po vozíku,“ popísal redaktor, ktorý má informácie o konflikte priamo od svojej dcéry. Tá prišla domov úplne vystrašená.

„Teraz je v škole, nič vážne sa jej ale našťastie nestalo. Podľa mňa by sa ale takto ľudia k sebe správať nemali. Tá agresia je úplne sprostá a zbytočná,“ myslí si tvár známa z televíznych obrazoviek. Vo svojom príspevku na sociálnej sieti označil aj pražský dopravný podnik. A urobil dobre - kompetentní sa totiž rozhodli konfliktom zaoberať, sľúbili to na svojom oficiálnom profile.

Na incident si však mieni posvietiť aj pražský zastupiteľ a zástupca a námestník primátora Zdeňka Hřiba Adam Scheinherr. „Dohliadnem na to, aby sa vec prešetrila,“ uviedol na Twitteri v komentároch pod zverejneným videom.

Viac o téme: David Kalous
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu