Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

ŠOK! Šéfka ŠÚKLu Baťová vo svojej funkcii končí: Bola známa aj vďaka Matovičovej kritike

Šéfka ŠÚKL Zuzana Baťová čoskoro vo svojej funkcii skončí. Zobraziť galériu (4)
Šéfka ŠÚKL Zuzana Baťová čoskoro vo svojej funkcii skončí. (Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Šéfka Štátneho ústavu na kontrolu liečiv (ŠÚKL) Zuzana Baťová od februára končí vo svojej funkcii. Jej koniec vo vedúcej pozícii prichádza niekoľko mesiacov po tom, ako bola neustálym terčom kritiky pre vakcínu Sputnik u ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO).

archívne video

Vyhlásenie šéfky ŠÚKL-u Zuzany Baťovej po návšteve prezidentky Zuzany Čaputovej (Zdroj: Topky/Maarty)

Koniec Baťovej oznámilo ministerstvo

"Štátny ústav na kontrolu liečiv povedie od februára PharmDr. Peter Potúček, PhD., MSc. Na poste riaditeľa a generálneho tajomníka úradu vystrieda PharmDr. Zuzanu Baťovú. Peter Potúček bude ústav viesť do ukončenia riadneho výberového konania," informovalo ministerstvo zdravotníctva v tlačovej správe.

Baťovú dočasne nahradí tento človek

PharmDr. Peter Potúček, PhD., MSc. vyštudoval Farmaceutickú fakultu Univerzity Komenského v Bratislave, odborné vedomosti čerpal aj na univerzite v Ríme. V Štátnom ústave na kontrolu liečiv pracoval v rokoch 2005 až 2010. Pracovné skúsenosti v odbore získal aj na viacerých manažérskych pozíciách v komerčnom sektore.

Na snímke tabuľa na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

"Prichádzam do prostredia, ktoré mi je známe, čo považujem za výhodu, pretože v čase pandémie je potrebné pre správne rozhodnutia vedieť  sa rýchlo orientovať. V rámci COVID-19 je dôležité tiež nepretržite sledovať trendy a byť v úzkom kontakte s Európskou liekovou agentúrou a ďalšími odbornými autoritami. Verím, že aj v spolupráci s ministerstvom zdravotníctva budeme prinášať ľuďom na Slovensku moderné a bezpečné lieky, rovnako tak budeme ako Štátny ústav pre kontrolu liečiv zodpovedne plniť svoju úlohu v systéme,“ povedal Potúček, ktorý doteraz pracoval pre medzinárodnú švajčiarsku farmaceutickú spoločnosť Novartis.

Baťová odchádza na vlastnú žiadosť, poďakovala sa a novému riaditeľovi verí

Už od zajtra teda bude mať Štátny ústav pre kontrolu liečiv nového riaditeľa. Baťová požiadala o uvoľnenie z funkcie na vlastnú žiadosť. ŠÚKL viedla ako šéfka takmer desať rokov. Za riaditeľku a generálnu tajomníčku služobného úradu bola vymenovaná v roku 2016 ako prvá žena vo vedení ŠÚKL.

"Chcem sa poďakovať kolegom ako aj širokému okruhu partnerov za dlhé roky spolupráce. Som presvedčená, že novému riaditeľovi odovzdávam vedenie dobre fungujúcej štátnej inštitúcie. Doktora Potučka poznám ako odborníka z praxe a preto mám dôveru, že ŠÚKL bude v správnych rukách a že bude zabezpečená kontinuita procesov," tvrdí vo vyhlásení končiaca riaditeľka inštitúcie.

ŠOK! Šéfka ŠÚKLu Baťová
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR - Pavel Neubauer)


KORONAVÍRUS Matovič prelomil mlčanie: Veľký útok na novinárov a na Baťovú, 13 mesiacov ste nás dusili!


Konflikt Matoviča s Baťovou

Baťová sa v médiách ako šéfka tejto inštitúcie "preslávila" najmä po tom, ako sa nedobrovoľne stala terčom kritiky expremiéra a ministra financií Igora Matoviča, ktorý ju takmer pred rokom spomínal na viacerých tlačových konferenciách v kritickom podtóne pre ruskú vakcínu Sputnik V, ktorú Matovič na Slovensko dopravil z Ruska.

ŠOK! Šéfka ŠÚKLu Baťová
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TopkyJán Zemiar)

Viac o téme: KoniecFunkcieŠÚKLZuzana BaťováPeter Potúček
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu