Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ďalší podvod na ľudí: Zlodeji zneužili meno známej kuriérskej firmy! Veľké VAROVANIE polície

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Služby kuriérov a prepravných spoločností sa stali medzi ľuďmi obľúbené. Silnú úlohu zohrali aj počas pandémie v časoch, kedy museli byť mnohé predajne zatvorené. Ani tejto sfére sa však nevyhýbajú špekulanti a podvodníci. Tí najnovšie zneužívajú meno známej kuriérskej firmy Packeta.

Ako upozornila polícia, podvodníci vymysleli novú metódu, ktorá spočíva v tom, že vy niečo predávate, no ozve sa vám podvodník, ktorý chce daný tovar kúpiť s tým, že poň pošle kuriéra z Packety. "Pošle vám www odkaz, ktorý sa podobá na web Packety. Po kliknutí máte zadať číslo kreditnej karty. Vraj vám na ňu prídu peniaze," opisuje polícia postup podvodníkov.

Ďalší podvod na ľudí:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Skutočnosť je však taká, že ak číslo zadáte, to sa cez podvodný web dostane k podvodníkovi a ten vám strhne finančnú čiastku. "Ide o klasické modus operandi, ktoré sa postupne týka všetkých kuriérskych spoločností, aj Slovenskej pošty," upozornila polícia.

Takýmto podvodom sa dá najlepšie predísť tým, že nikdy nikomu nebude dávať číslo svojej kreditnej karty. "Nikdy ho nepíšte, keď vám niekto hovorí, že vďaka tomu vám hneď pošle peniaze. Tak to jednoducho nefunguje," dodala polícia.

Ďalší podvod na ľudí:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Ďalšou radou je používať oficiálne webové stránky alebo aplikácie kuriérskych spoločností. "Päťkrát sa presvedčte, že ste na správnej webovej stránke. Podvodníci v jej názve mohli zmeniť jedno písmenko, pozor na tieto znaky podvodu!," uviedli.

Ak máte nejaké pochybnosti, volajte tiež infolinky kuriérskych spoločností.

Viac o téme: PodvodBalíkKuriérPacketa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu