Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Mária Kolíková hodnotí končiaci rok: Bol veľmi ťažký, pokračovanie koalície má zmysel

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Končiaci sa rok 2021 bol veľmi ťažký. Dôležité je však spojiť sily a urobiť maximum, aby vláda dokázala spoločnosť previesť cez toto ťažké obdobie. Uviedla to pri hodnotení roka ministerka spravodlivosti Mária Kolíková. Pripomenula, že rok 2021 začal koaličnou krízou a následne vytvorením nového základu pre pokračovanie súčasnej koalície.

"Potom sme mali vnútrostranícky problém v rámci strany Za ľudí, čo vyvrcholilo tým, že som zo strany odišla aj s ďalšími predstaviteľmi. To určite vo veľkej miere zanechalo aj nejaké stopy na vzájomných vzťahoch v rámci koalície," skonštatovala Kolíková.

Mária Kolíková hodnotí končiaci
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Veľkú skúšku pre koaličných partnerov predstavovalo aj zvládnutie pandémie. Napriek všetkému však ministerka verí, že spoločné pokračovanie má zmysel. "Som presvedčená, že táto koalícia má spoločné hodnoty a tie sú pretavené do programového vyhlásenia vlády. Myslím si, že musíme všetci urobiť maximum, aby sme dokázali čo najviac ľuďom splniť sľúbené a popri tom, aby sme čo najlepšie previedli spoločnosť cez toto ťažké obdobie," dodala Kolíková.

Viac o téme: ReformaKoalíciaMária KolíkováJustícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu