Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Vodiči, pozor! SHMÚ vydal výstrahy pred poľadovicou: Tvorí sa na celom Slovensku

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Na celom území Slovenska sa môže vyskytnúť poľadovica. Pre okresy Senica, Malacky, Pezinok, Senec, Bratislava a Dunajská Streda vydali meteorológovia výstrahu druhého stupňa. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na svojej stránke.

Pre zvyšok krajiny vydal SHMÚ varovanie prvého stupňa pred poľadovicou. "Výskyt poľadovice je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu," upozornili meteorológovia.

Výstraha pred poľadovicou platí
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: shmú.sk)

Výstraha platí až do štvrtka (30. 12.), do poobedňajších hodín.

Na viacerých cestách je sneh

Povrch vozoviek slovenských ciest je prevažne vlhký až mokrý, miestami sa na vozovke nachádza vrstva utlačeného či kašovitého snehu. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) na svojej stránke zjazdnost.sk.

Všetky úseky diaľnic a rýchlostných ciest sú zjazdné. Na úseku diaľnice R3 Trstená-sever - Tvrdošín-sever sa na vozovke nachádza miestami kašovitý sneh. Cesty I., II. a III. triedy sú pri zvýšenej opatrnosti zjazdné. "Na viacerých úsekoch ciest I. až III. triedy sa na vozovke nachádza rovnako vrstva čerstvého, kašovitého alebo utlačeného snehu," spresnili cestári.

Vozovky na horských priechodoch sú tiež pokryté snehom. Horský priechod Donovaly je uzavretý pre nákladnú dopravu nad 10 metrov dĺžky z dôvodu hustého sneženia. "Dohľadnosť do 100 metrov je pre silné sneženie v lokalitách Hričovské Podhradie, Bytčica, Vrútky, Považský Chlmec, Považská Teplá, Sverepec, Ladce, Predmier, Horný Hričov, Ovčiarsko, Beluša, Dolné Kočkovce a Banská Štiavnica," vymenovali cestári.

Hmla s dohľadnosťou do 100 metrov sa nachádza v lokalite Lenartov. "Úsek cesty Srdiečko - Bystrá je zjazdný len so snehovými reťazami pre všetky vozidlá," pripomenuli cestári.

Viac o téme: ZimaSnehCestyPoľadovicaVýstrahaShmú
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu