Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Špeciálna tradícia ministerky Milanovej: Manžel pripraví sedemchodové menu! COVID nám do zvykov nezasiahol

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Aj ministerka kultúry Natália Milanová bude tento rok tráviť sviatky doma. V ich domácnosti majú špeciálnu tradíciu. Jej manžel totiž pripraví sedemchodové menu. 

"Pre mňa sú Vianoce práve o rodine. To je najväčšie a asi aj jediné bohatstvo, ktoré mám. Je to aj najkrajší darček. S manželom si azda vychutnáme pár dní spoločného oddychu," povedala pre Topky. 

Snáď sa podarí aj lyžovačka

Medzi sviatkami by sa rada išla lyžovať. "Milujem sneh a zimné športy, takže si budem vychutnávať všetky formy zimných radovánok - od prírody, cez praskajúci krb až po varené víno, ktoré ma po prvom deci zaručene uspí," opísala ministerka. 

Natália Milanová
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Ako je to s darčekmi? Pred pár rokmi si s manželom povedali, že si nebudú dávať veľa darčekov, ĺebo Vianoce nie sú o nich. "No a odvtedy mám pocit, že ich je pod stromčekom stále viac a viac. Pravda, vtedy sme ešte nemali Maxa. A tá jeho trojročná, úprimná radosť je pre nás úžasnou odmenou. Ale to pozná isto každý rodič," povedala. "Darčeky obvykle zabezpečuje manžel, ale už skôr sme objednávali veci cez internet," povedala s tým, že kovidové obmedzenia ich pri darčekoch nejako špeciálne neobmedzili. 

Špeciálne sedemchodové menu

A COVID nezasiahol ani do vianočných zvykov. "Sviatky trávime vždy doma spolu, užívame si jeden druhého a oddychujeme. Čo mi ale ozaj chýba, sú pravé vianočné trhy s priateľmi, punčom a mastenými lokšami," povedala. V rodine však majú jeden špeciálny zvyk. "Môj manžel nám vždy prichystá sedem rusínskych chodov, takže toto je niečo špeciálne v našej domácnosti. Každý rok sa na jeho špeciality veľmi teším, takže už sa neviem dočkať," zdôverila sa Milanová s tým, že s tradíciou začali, keď sa spoznali. 

Čo sa týka pečenia zákuskov, kvôli práci na to zväčša nemajú čas. "Pred Vianocami nemáme s manželom veľa času na pečenie zákuskov, ale na druhej strane „pomáhame“ našim mamám, aby čo najmenej sladkého, čo pred Vianocami napiekli, zostalo alebo nedajbože sa pokazilo," dodala. 

Viac o téme: SviatkyVianoceKoronavírusNatália MilanováCOVID
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu