Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Nicholsonová sa tvrdo obula do Matoviča a Kollára: Pomätenci! Slovensku by prospel jeden dlhý lockdown pre vás!

(Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA – Reči o prípadnom lockdowne pre seniorov pre variant omikron pobúrili mnohých. K celej veci sa vyjadrovali nielen odborníci a laická verejnosť, ale aj politici. Dokonca aj koaliční členovia nad slovami ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO) krútia hlavami. Výrok financmajstra však pobúril aj europoslankyňu Luciu Ďuriš Nicholsonovú. Tá nenechala na Matovičovi jedinú nitku suchú.

Podľa ministra financií by sa malo uvažovať nad zavedením lockdownu pre seniorov v prípade, ak by sa situácia s omikronom začala vymykať spod kontroly. "Osobne som navrhol, že v tom prípade sa musíme nachystať na jediné riešenie, a to je, bohužiaľ, obmedziť pohyb ľudí nad 60 rokov. Nedokážeme tie státisíce ľudí extrémne rýchlym spôsobom zaočkovať. Keď chceme chrániť ich zdravie a zároveň ochrániť systém nemocníc, aby bol ako-tak funkčný, budeme musieť prijať možno aj takéto ťažké rozhodnutie - zakázať voľný pohyb ľuďom, ktorí sú najzraniteľnejší, bez ohľadu na to, či sú očkovaní alebo nie," priblížil.

Archívne VIDEO Lengvarský o vakcínach pre deti od 5 do 11 rokov: Prvé dávky prídu na Slovensko v decembri

Lengvarský o vakcínach pre deti od 5 do 11 rokov: Prvé dávky prídu na Slovensko v decembri (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

K výroku financmajstra sa vyjadrili rôzni koaliční politici – kým Boris Kollár návrh Matoviča podporil, šéfka parlamentného zdravotníckeho výboru Jana Bittó Cigániková z SaS s ním nesúhlasí.  "Namiesto strašenia zo zavedenia zákazu vychádzania aj pre očkovaných by sme mali mať vážiť slová a podporovať ľudí dať sa zaočkovať. Odkazovať, že ich aj tak zavrieme doma, bez rozmyslu nie je ideálna motivácia na očkovanie," povedala.

Tvrdý odkaz Nicholsonovej

K celej veci svoje povedala aj europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová. A ostro vysvetlila, čo si o danom návrhu myslí. Poukázala pritom na svoju mamu, ktorá má v sebe už tri dávky očkovania proti koronavírusu. Aj o polnoci spamäti odcituje ceny stavebných materiálov a vyráta koľko vás bude stáť nový dom, či škola. Je šik. Na tej fotke z leta si práve dáva tetovačku na lýtko. Zapísala sa na univerzitu tretieho veku. Každý deň lúšti krížovky a číta bohovsky napínavé kriminálky. Je strašne cool,“ napísala Ďuriš Nicholsonová na sociálnej sieti. Ako vysvetlila, jej mama má 65 rokov a tým pádom by sa jej lockdown pre rizikové skupiny obyvateľstva dotkol.

Aj z toho dôvodu, že sa zodpovedne postavila k pandémii a dala sa už zaočkovať aj booster dávkou, sa Nicholsonovej návrh financmajstra nepáči. „Tak sa vás pýtam, vy pomätenci, Igor Matovič a Boris Kollár… komu sa to vy vyhrážate zatvorením? Lockdownom? Tejto šik žene? Vy si naozaj myslíte, že ľudia 60+ sú nejaké nesvojprávne bytosti odkázané na vaše choré nápady?pýta sa rozčúlene s tým, prečo radšej koalícia nehľadá spôsoby, ako zvýšiť zaočkovanosť na Slovensku. Podľa jej slov je očkovanie jedinou cestou, ako sa dostať z pandémie. Preto je podľa jej slov namieste otázka povinného očkovania. Bojíte sa, že prídete o percentá v prieskumoch, čo? Ak by som mala tie páky, navrhla by som jeden veľmi dlhý lockdown pre vás dvoch. Toto by teraz Slovensku prospelo najviac,“ uzavrela.

 

 

Viac o téme: Igor MatovičBoris KollárNicholsonováLucia Ďuriš NicholsonováLockdown pre seniorov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu