Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Situácia na Okresnom súde Bratislava I sa podľa podpredsedu Miltáka mierne zlepšila

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

BRATISLAVA - Situácia na Okresnom súde (OS) Bratislava I sa od konca novembra mierne zlepšila v oblasti personálneho zabezpečenia. Súdnu radu SR o tom listom v stredu informoval podpredseda Okresného súdu Bratislava I René Milták. Súdna rada sa s listom oboznámila.

V decembri sa podľa Miltáka vrátila jedna sudkyňa z rodičovskej dovolenky a zároveň došlo k vymenovaniu piatich sudcov. "Štyria kolegovia boli zaradení do obchodnoprávneho grémia," spresnil Milták.

Z rozpočtovaných 49 miest sudcov je v aktívnom výkone 37. OS tak naďalej chýba 12 sudcov. "Deväť sudkýň je nezaradených do aktívnej činnosti z dôvodu materskej dovolenky či pre dočasné pozastavenie výkonu funkcie," priblížil Milták. Tri miesta sudcov, ktoré OS pridelila ministerka spravodlivosti Mária Kolíková na jeseň tohto roka, neboli zatiaľ obsadené.

Súdna rada SR na konci októbra odporučila Ministerstvu spravodlivosti SR personálne posilniť OS Bratislava I, zabezpečiť sudcom OS vyššie finančné ohodnotenie a zlepšiť materiálno-technické vybavenie súdu. Podľa Súdnej rady je tiež potrebné vytvoriť motivačné finančné prostredie pre nových záujemcov o sudcovské miesta na OS Bratislava I. Súdna rada sa tiež zaviazala, že situáciu na súde bude naďalej sledovať.

Viac o téme: SituáciaSúd BratislavaRené Milták
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu