Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vianoce prežije vo väzení: NS potvrdil predĺženie väzby obvinenému Martinovi Kvietikovi

Na snímke obvinený finančník Martin K. prichádza na verejné zasadnutie vo veci väzobného stíhania na Najvyšší súd SR v Bratislave
Na snímke obvinený finančník Martin K. prichádza na verejné zasadnutie vo veci väzobného stíhania na Najvyšší súd SR v Bratislave (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

BRATISLAVA - Obvinený finančník Martin Kvietik zostáva vo väzbe do 19. marca. Potvrdil to Najvyšší súd (NS) SR, ktorý zamietol sťažnosti prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) SR a obvineného Martina Kvietika proti uzneseniu sudkyne pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku o predĺžení väzby. Informovala o tom hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

Senát NS zároveň potvrdil prepustenie obvinenej bývalej riaditeľky Slovenského pozemkového fondu (SPF) Gabriely B. z väzby, rovnako ako prepustenie obvineného Pavla R. na slobodu.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala 19. mája osem osôb pre korupčnú trestnú činnosť súvisiacu so SPF, sedem z nich obvinila. Išlo o policajné akcie s krycími názvami Latifundista a Feudál. Osoby sú obvinené z trestných činov založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, prijímania úplatku, podplácania a zneužívania právomoci verejného činiteľa.

Viac o téme: ProkuratúraNajvyšší súdŠTSMartin Kvietik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu