Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Migranti z Alžírska sa na Slovensku zdržali krátko: Polícia ich odovzdala kolegom na Ukrajinu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Polícia SR - Trenčiansky kraj)

KRČAVA – Dvojicu štátnych príslušníkov Alžírska, ktorých v utorok (7. 12.) zadržali hraničiari z Vyšného Nemeckého v katastrálnom území obce Krčava v okrese Sobrance už polícia odovzdala kolegom na Ukrajine. O prípade nelegálnych migrantov informovala hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície Sobrance Agnesa Kopernická.

Alžírčanov bez cestovných dokladov hraniční policajti zadržali na kamennej ceste smerom do obce Husák v popoludňajších hodinách a z dôvodu zistenia totožnosti ich predviedli na oddelenie. "Vykonaným šetrením bolo zistené, že cudzinci prekročili hranicu z Ukrajiny do SR neoprávnene mimo hraničný priechod a zdržiavali sa na našom území neoprávnene bez povolenia príslušných orgánov," doplnila Kopernická.

Cudzinci absolvovali PCR testy

Polícia vydala obom cudzincom rozhodnutie o administratívnom vyhostení s uložením zákazu vstupu na územie SR a ostatných členských štátov EÚ na dobu jedného roka. Zároveň im vydali rozhodnutie o zaistení na účel vrátenia podľa medzinárodnej zmluvy.

RT PCR testy na ochorenie COVID-19 nákazu nepreukázali. Preto hraničiari Alžírčanov v stredu (8. 11.) podľa Dohody medzi Európskym spoločenstvom a vládou Ukrajiny o readmisii osôb odovzdali príslušníkom Štátnej pohraničnej služby Ukrajiny.

Viac o téme: Polícia MigrantiNelegálniAlžírskoKrčava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu