Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Najvyšší súd SR rozhodol! Finančník Kvietik zostáva aj naďalej vo väzbe, prieťahy vo vyšetrovaní

Na snímke obvinený finančník Martin Kvietik prichádza na verejné zasadnutie vo veci väzobného stíhania na Najvyšší súd SR v Bratislave
Na snímke obvinený finančník Martin Kvietik prichádza na verejné zasadnutie vo veci väzobného stíhania na Najvyšší súd SR v Bratislave (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

BRATISLAVA - Finančník Martin Kvietik, ktorý je obvinený z korupčnej trestnej činnosti v súvislosti so Slovenským pozemkovým fondom (SPF), zostáva aj naďalej vo väzbe. V piatok o tom rozhodol senát Najvyššieho súdu (NS) SR. Zamietol jeho sťažnosť proti rozhodnutiu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), ktorý ho ponechal vo väzbe do 19. júna. Informovala o tom hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

Martin Kvietik je v tejto veci vo väzbe od mája 2021. Jeho obhajca opakovane hovorí o prieťahoch vo vyšetrovaní. Predtým bol väzobne stíhaný aj pre kauzu Dobytkár, konkrétne od júla 2020 do marca 2021.

Kvietik čelí obžalobe v kauze Dobytkár

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala vlani v máji osem osôb pre korupčnú trestnú činnosť súvisiacu so SPF, sedem z nich obvinila. Išlo o policajné akcie s krycími názvami Latifundista a Feudál. Martin Kvietik čelí obžalobe v kauze Dobytkár.

Viac o téme: VäzbaSťažnosťNajvyšší súd SRMartin Kvietik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu