Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Hlavné pojednávanie ŠTS s Ľubošom Ferusom je zrušené: Konať sa bude vo februári

Ľuboš Ferus
Ľuboš Ferus (Zdroj: TASR - Branislav Račko)

BANSKÁ BYSTRICA – Stredajšie (8. 12.) pojednávanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici s údajným bývalým bosom nitrianskeho podsvetia Ľubošom Ferusom je zrušené. Potvrdila to hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Dôvodom zrušenia pojednávania sú zdravotné problémy obžalovaného, nový termín bol stanovený na 23. a 24. februára 2022. Hlavné pojednávanie s Ľubošom Ferusom sa na ŠTS začalo v septembri tohto roku, obžalovaný sa na ňom i vtedy zo zdravotných dôvodov nezúčastnil a nedal súhlas na konanie v jeho neprítomnosti. Súd preto pojednávanie odročil.

Ľuboš Ferus je obžalovaný zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a iných, jeho spoluobvinený Milan K. čelí obvineniu z prijímania úplatku. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal obžalobu ešte 5. mája 2015.

Na rováši má toho viac než dosť

Podľa obžaloby mal byť Ľuboš Ferus súčasťou zločineckej skupiny pôsobiacej v okolí Piešťan, tzv. piťovcov 2, ktorá sa zaoberala nelegálnym vymáhaním dlhov, vydieraním a poistnými podvodmi. Milan K. je obžalovaný z prijímania úplatku. Mal zabezpečiť, že členov zločineckej skupiny nebudú vyšetrovať. ŠTS v tejto veci vo februári 2018 Ľuboša Ferusa oslobodil spod obžaloby. Rozhodnutie prvostupňového súdu nebolo právoplatné.

Ľuboš Ferus figuruje s ďalšími troma mužmi aj v kauze vraždy zakladateľa bratislavskej skupiny sýkorovcov Miroslava Sýkoru z roku 1997. Je tiež obžalovaný z trestného činu lúpeže so zbraňou a obmedzovania osobnej slobody. Jeho meno sa v minulosti skloňovalo aj s rekordnou krádežou vo VÚB v Nitre a v kauze podvodu s diaľničnými nálepkami.

Viac o téme: NovýPojednávanieTermínZrušenéŠTSĽuboš Ferus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu