Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Najvyšší súd potvrdil podmienku pre Ferusa, považovaného za bosa nitrianskeho podsvetia

Ľuboš Ferus
Ľuboš Ferus (Zdroj: TASR - Branislav Račko)

BRATISLAVA - Najvyšší súd (NS) SR vo štvrtok potvrdil trojročný podmienečný trest odňatia slobody s päťročnou skúšobnou dobou pre Ľuboša Ferusa, považovaného za bosa nitrianskeho podsvetia. Odvolanie Ferusa i prokurátora proti vlaňajšiemu verdiktu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) zamietol. Potvrdila hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

Najvyšší súd zároveň potvrdil jeden rok aj deväť mesiacov a 11 dní väzenia pre bývalého policajta Milana Kožíka. Trest si už odpykal vo väzbe. "NS SR na dnešnom verejnom zasadnutí odvolania obžalovaných a prokurátora zamietol," priblížila Važanová.

archívne video

Žilinka považuje podanie prezidentky na Ústavný súd za účelové (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Podľa obžaloby mal Ferus spolupracovať so zločineckou skupinou piťovci 2, pôsobiacou v Piešťanoch a okolí. Skupina sa zaoberala nelegálnym vymáhaním dlhov, vydieraním a poistnými podvodmi. Kožík je vinný z trestného činu prijímania úplatku za poskytovanie policajných informácií zločineckému gangu. 

Obžalobu podal prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry ešte v roku 2015. Prípad dvakrát vrátil Najvyšší súd SR späť na ŠTS. Najskôr dostali obaja v decembri 2015 nepodmienečné tresty odňatia slobody, v roku 2018 ich ŠTS neprávoplatne oslobodil spod obžaloby.

Viac o téme: PodsvetieBosSúd Ľuboš Ferus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu