Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

AKTUÁLNE Vianoce na slobode! Najvyšší súd prepustil Jozefa Brhela

Jozef Brhel Zobraziť galériu (2)
Jozef Brhel (Zdroj: Ivan Mego)

BRATISLAVA - Jeden z najbohatších Slovákov má dôvod na radosť, Vianoce zrejme strávi v kruhi rodiny. Najvyšší súd prepustil Jozefa Brhela na slobodu, dôvody kolúznej väzby už nevidí.

archívne video

Obhajcovia Jozef Brhela: Ich klient nespôsobil štátu škodu vo výške 60 miliónov eur (Zdroj: Facebook/Advokátska kancelária Mandzák a spol. sro)

Senát Najvyššieho súdu na dnešnom neverejnom zasadnutí zrušil uznesenie sudkyne pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu z 23. novembra 2021, ktorým bolo rozhodnuté o predĺžení lehoty trvania väzby obvineného Jozefa Brhela.

Brhel obvinený v kauze Mýtník: Obhajoba vytiahla nový znalecký posudok!

"Najvyšší súd sám rozhodol tak, že Ing. Jozefa B. prepustil z väzby na slobodu z dôvodu, že dospel k záveru, že dôvody kolúznej väzby u obvineného už nie sú dané. Senát zároveň zamietol návrh prokurátora na predĺženie lehoty trvania väzby zo dňa 29. októbra 2021 ako aj sťažnosť prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry GP SR proti uzneseniu sudkyne pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu z 23. novembra 2021. Senát na podklade nálezu Ústavného súdu zrušil uznesenie sudkyne pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu z 12. mája 2021," informovala hovorkyňa Najvyššieho súdu Alexandra Važanová. 

Obvineného Jozefa Brhela eskortovali
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Maarty)

Podnikateľa obvinili a zadržali pri januárovej policajnej akcii Mýtnik. V rámci akcie obvinili aj jeho brata Petra Brhela, exšéfa finančnej správy Františka Imreczeho, bývalého šéfa IT sekcie finančnej správy Milana Gregu a konateľku IT spoločnosti Allexis Janu Rovčaninovú. Obvinenia všetkých zadržaných sa podľa polície týkali trestnej činnosti súvisiacej s machináciami pri verejnom obstarávaní a s korupciou.

Viac o téme: PrepustenieVäzbaObvinenie Najvyšší súdNAKAJozef Brhel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu