Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Štyroch obvinených z utorkovej akcie NAKA prepustili zo zadržania na slobodu: Prokurátor podal sťažnosť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

BRATISLAVA - Štyroch obvinených z utorkovej (30. 11.) akcie Národnej kriminálnej agentúry (NAKA), pre ktorých žiadal prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) kolúznu väzbu, prepustili zo zadržania na slobodu. Sudkyňa pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) o tom rozhodla v piatok (3. 12.) neskoro večer. Rozhodnutie nie je právoplatné, prokurátor podal voči nemu sťažnosť. Rozhodovať bude Najvyšší súd SR. Informovala o tom hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

"Sudkyňa pre prípravné konanie ŠTS nevyhovela návrhu prokurátora ÚŠP na vzatie štyroch obvinených (Mgr. P.M., P.K., M.M., Ing. L.P.) do väzby a prepustila ich zo zadržania na slobodu, nakoľko nezistila žiadne také skutočnosti, ktoré by zakladali obavu z kolúzneho správania obvinených," spresnila hovorkyňa.

Spôsobená škoda bola vyčíslená vo výške najmenej 700-tisíc eur

Obvinení sú z obzvlášť závažného zločinu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku a iných súvisiacich trestných činov. Prokuratúra už skôr informovala, že spôsobená škoda bola predbežne vyčíslená vo výške najmenej 700.000 eur. Podľa medializovaných informácií má ich stíhanie súvisieť s korupčnou trestnou činnosťou v Národnej diaľničnej spoločnosti.

Počas akcie malo byť zadržaných osem osôb 

Dočasný policajný prezident Štefan Hamran v utorok priblížil, že počas akcie malo byť pôvodne zadržaných osem a obvinených deväť osôb. NAKA zasahovala počas utorka v súvislosti s dokumentovaním ekonomickej trestnej činnosti na území celého Slovenska.

Viac o téme: ZadržaniePrepustenieNAKAŠpecializovaný trestný súd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu