Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Vodiči, pozor na týchto cestách! Niektoré horské prechody hlásia SNEH na vozovke

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Horské prechody na území Slovenska sú v utorok ráno zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý, okrem horských priechodov Podspády a Vernár, kde je miestami na vozovke vrstva kašovitého snehu do dvoch centimetrov. Miestami zľadovatený sneh do hrúbky jedného centimetra je na horskom priechode Huty. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) na svojom webe zjazdnost.sk.

Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až vlhký, miestami mokrý. Na cestách I/66 Podspády - Tatranská Javorina, II/542 Spišská Belá - Spišská Stará Ves, III/3078 Podspády - štátna hranica Podspády/Jurgów a na cestách III. triedy v obvode Trstená je na vozovkách miestami čerstvý až kašovitý sneh do dvoch centimetrov.

Na diaľniciach žiadny problém

Všetky sledované úseky diaľnic a rýchlostných ciest na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až vlhký, miestami mokrý.

Polícia upozorňuje vodičov, že ak sa na vozovke nachádza súvislá vrstva snehu, ľad alebo námraza, vodič môže v cestnej premávke použiť motorové vozidlo kategórie M1 a N1, len ak je na všetkých nápravách vybavené zimnými pneumatikami. Uviedla to Polícia SR na sociálnej sieti.

Pozor aj na poľadovicu a hmlu

V severných okresoch Slovenska sa môže počas utorkového rána vyskytnúť poľadovica. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal výstrahu prvého stupňa pre niektoré okresy Banskobystrického, Prešovského a Žilinského kraja. Informujú o tom meteorológovia na svojom webe.

Výstraha pred hmlou a
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: shmú.sk)

Výstraha platí do 9.00 h. Meteorológovia upozorňujú, že tvorba poľadovice predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity, ako je doprava či pohyb osôb.

Okrem toho meteorológovia upozorňujú aj na výskyt hmly najmä v okresoch na juhu krajiny. Výstraha platí do 8.00 h v okresoch Detva, Krupina, Lučenec, Poltár, Revúca, Rimavská Sobota, Veľký Krtíš a Zvolen. V týchto okresoch sa očakáva výskyt hmiel s dohľadnosťou 50 – 200 metrov.  

Cesty do Bratislavy sú upchaté

Na vjazde do Bratislavy po D2 smerom zo Stupavy sa vodiči v utorok ráno zdržia. V tomto úseku je podľa Zelenej vlny RTVS aj Stella centra nahlásená kolóna a zdržanie okolo 15 minút.

V hlavnom meste sa stala dopravná nehoda na Patrónke v smere z Lamačskej, zrazili sa dve osobné autá. Podľa Stella centra sa v tomto úseku tvoria kolóny.

Nehoda sa stala aj na hlavnom ťahu pri Bernolákove smerom do Bratislavy. Vodiči si postoja aj v tomto úseku, avšak zdržanie je nárazové.

Viac o téme: DopravaCestaSnehZjazdnosťVodičiVernárPodspády
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu