Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Vodiči, dajte si pozor na cestách aj dnes: Hrozí poľadovica, na niektorých úsekoch je sneh a hmla

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Vo štvrtok ráno sa môže tvoriť poľadovica na viacerých miestach prevažne stredného Slovenska. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

Meteorológovia vydali v tejto súvislosti prvý stupeň výstrahy, ktorý predbežne platí do 10.00 h. Týka sa takmer celého Banskobystrického kraja, tiež niektorých okresov Žilinského, Košického a Prešovského kraja.

Výstrahy pred poľadovicou a
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: shmú.sk)

Do 10.00 h sa môžu tvoriť hmly v okresoch Banská Bystrica, Banská Štiavnica, Zvolen a Žiar nad Hronom. Aj tam je vydaná výstraha prvého stupňa. "Znížená dohľadnosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity. Výskyt hmiel s uvedenou dohľadnosťou je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu," spresnil SHMÚ na svojom webe.

Výstrahy pred poľadovicou a
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: shmú.sk)

Pozor na zasnežné cesty

Niektoré horské priechody (HP) pokrýva prevažne čerstvý, kašovitý až utlačený sneh do troch centimetrov. Vodičov o tom informuje Slovenská správa ciest (SSC) na svojom webe zjazdnost.sk.

Týka sa to HP Donovaly, Súľová, Grajnár, Huty, Štós, Čertovica, Besník a Vernár. "HP Donovaly je uzavretý pre vozidlá nad desať metrov celkovej dĺžky z dôvodu hustého sneženia," spresnili cestári.

SSC ďalej informuje, že všetky sledované diaľničné úseky, cesty prvej, druhej a tretej triedy sú na území SR zjazdné a ich povrch je prevažne vlhký až mokrý. Cesty v hornatejších oblastiach stredného a východného Slovenska pokrýva vrstva kašovitého alebo utlačeného snehu do troch centimetrov, na ceste II/584 Srdiečko - Bystrá do piatich centimetrov.

"V oblasti Kremnice je hmla s dohľadnosťou do 50 metrov," informovali. Ďalej upozornili, že v okolí lokalít Trstená a Petrovany je silný vietor.

Viac o téme: CestyZjazdnosťPoľadovicaHmlaVýstrahaShmúSSC
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu