Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Remišová porušila pravidlá: Ospravedlnenie šéfovi TANAP-u! Som pripravená zaplatiť pokutu

Veronika Remišová Zobraziť galériu (3)
Veronika Remišová (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Ministerka investícií Veronika Remišová sa dnes vyjadrila k porušeniu pravidiel v Tatrách. Na Dušičky sa vybrala s rodinou na Symbolický cintorín. Bolo to však už v čase uzávery. Ospravedlnila sa a je pripravená zaplatiť pokutu.

Po Romane Tabák porušila pravidlá aj Veronika Remišová. Najprv tvrdila, že zimná uzávera pre cestu na Symbolický cintorín neplatí, potom sa však opravila. Hrozí jej pokuta vo výške 300 eur. 


Kauza Tabák má pokračovateľku: Remišová sa vybrala do Tatier v čase UZÁVERY! Pokuta teraz hrozí aj jej


Myslela si, že sa chodník uzatvára až v januári

Vicepremiérka Remišová sa počas Sviatku všetkých svätých vybrala s rodinou na Symbolický cintorín. Od 1. novembra sa však na cestu, ktorá k cintorínu vedie, vzťahuje zimná uzávera. Remišová na Facebooku neskôr chybu priznala. "Išla som po asfaltovej ceste na Popradské pleso, po ktorej chodia bežne autá na parkovisko pri hoteli. Odbočila som z cesty a po turistickom chodníku som prešla asi 100 metrov ku kaplnke na Symbolickom cintoríne si s deťmi uctiť pamiatku ľudí, ktorí zahynuli v horách," začala. 

Na Symbolickom cintoríne bolo v tento deň podľa jej slov dosť ľudí a nenapadlo jej, že práve na sviatok sa tento chodník na cintorín uzatvára. V návštevnom poriadku TANAP-u bola podľa jej slov uzávera Symbolického cintorína až od 1. januára. V roku 2017 však začala platiť nová vyhláška, podľa ktorej je aj táto cesta v zime uzavretá. 

Vicepremiérka je pripravená zaplatiť pokutu

"Hory mám veľmi rada, vzácne chvíle voľna netrávim ani na raňajkách s mafiánmi, ani na chatách s pochybnými ľuďmi, namiesto toho sa snažím deťom vštepiť lásku k horám, k prírode a k Slovensku. Samozrejme, že ma to mrzí, všetky obmedzenia sa snažím rešpektovať, pánovi riaditeľovi TANAP-u som sa už ospravedlnila," napísala Remišová. 

Remišová porušila pravidlá: Ospravedlnenie
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: tanap.sopsr.sk)

Remišová porušila pravidlá: Ospravedlnenie
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: tanap.sopsr.sk)

Vicepremiérka je pripravená zaplatiť pokutu a rada pôjdem robiť nejakú dobrovoľnú prácu v Tatranskom národnom parku, aby svoju chybu odčinila. "Priam sa na tú dobrovoľnícku činnosť v horách teším. A dúfam, že sa v novom návštevnom poriadku TANAP-u vrátime k riešeniu, ktoré platilo dlhé roky  a nikto sa na to nesťažoval - symbolický cintorín otvorený na symbolický deň spomienky na zosnulých," dodala. 

Viac o téme: Pokuta TANAPVeronika RemišováSymbolický cintorín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu