Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Premiér Heger zváži ODPORÚČANIA konzília odborníkov: Od ministrov žiada odborné stanoviská!

Eduard Heger
Eduard Heger (Zdroj: Topky - Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Predseda vlády Eduard Heger (OĽaNO) zvažuje viaceré riešenia, ktoré v piatok navrhlo konzílium odborníkov. To odporúča zvýhodnenie očkovaných a zmenu pravidiel v čiernych okresoch. Informovala o tom hovorkyňa predsedu vlády Ľubica Janíková.

"Premiér zároveň požiadal ministrov niekoľkých rezortov aj o odborné stanoviská k týmto návrhom a k téme sa vyjadrí na budúci týždeň," naznačila Janíková. Konzílium odborníkov navrhuje napríklad obmedziť pohyb neočkovaných proti ochoreniu COVID-19 v čiernych okresoch. V piatok o tom informovala členka konzília Elena Prokopová.

Premiér Heger zvažuje odporúčania konzília odborníkov, vyjadrí sa na budúci týždeň, informovala jeho hovorkyňa (Zdroj: Úrad vlády SR)

Zároveň chcú zvýhodniť očkovaných. Ako však zdôrazňujú, úľavy môžu mať len vtedy, ak budú pre nezaočkovaných platiť obmedzenia a očkovaní budú dodržiavať stanovené podmienky.V červenej a horšej farbe okresu by sa mal podľa odborníkov vyžadovať od zamestnancov test, potvrdenie o očkovaní alebo prekonaní ochorenia.

Viac o téme: NávrhOpatreniaOdporúčaniaKoronavírusKonzíliumEduard Heger
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu