Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Lengvarský k aktuálnej situácii: NAJHORŠIE obdobie za posledné mesiace! Minister pripustil lockdown pred Vianocami

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský Zobraziť galériu (5)
Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (Zdroj: Topky/Maarty, korona.gov.sk)

BRATISLAVA - Včera pribudol rekordný počet nových prípadov. Situácia je zlá nielen čo sa prípadov týka, pribúda ich viac, než očakávali, ale aj v nemocniciach. Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský avizoval, že ak sa bude situácia zhoršovať, budú musieť prijať nielen prísnejšie opatrenia, ale možný je aj lockdown pred Vianocami. Zatiaľ však o ňom neuvažujú.

Od pondelka 8. novembra sa zhoršenie situácia odzrkadlí aj na sfarbení Slovensku. Až 36 okresov bude v čiernej, teda najhoršej fáze. Bratislava sa prefarbí na červeno. 

Prežívame najhoršie obdobie epidémie za posledné mesiace, minister Lengvarský pripustil lockdown pred Vianocami (Zdroj: Topky/Maarty)


Blíži sa bod zlomu: Padol rekord tretej vlny! Lengvarský hovorí o tvrdších opatreniach v čiernych okresoch


Aktualizované 14:23 Sprísňovanie kontrol na hraniciach podľa Lengvarského potrebné nie je. "My sme skôr teraz riziková krajina pre iných. Naši občania majú väčší problém sa dostať von," dodal minister.

Aktualizované 14:17 Lengvarský zároveň vyzval ľudí, aby dodržiavali vyhlášky, ktoré vláda schváli.

Aktualizované 14:10 Situácia je tak zlá, že budú musieť byť prijaté opatrenia, ktoré krivku sploštia. Denne pribúda priemerne okolo 5300 prípadov.

Lengvarský k aktuálnej situácii:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Aktualizované 14:09 Ak sa situácia bude naďalej zhoršovať, lockdown je jednou z možností. "Nikdy sme ju nevylúčili, ale verím, že k tomu nedôjde," uviedol. 

Aktualizované 14:07 Zajtra zasadne konzílium. "Verím, že opatrenia, ktoré konzílium navrhne, budú spočívať v dvoch veciach - v slobode pre očkovaných, aby mali výhody, ale súčasne musia prísť jasne vynútiteľné pravidlá pre nezaočkovaných," uviedol s tým, že ak v čiernom okrese otvoria prevádzky, musia tam byť len očkovaní, a to vrátane zamestnancov. 

Lengvarský k aktuálnej situácii:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Aktualizované 14:06 Lengvarský opäť vyzval ľudí na očkovanie. "Mnohým okresom chýba len málo na to, aby dosiahli požadovanú úroveň," uviedol. 

Aktualizované 14:02 "Je to zrejme najhoršia vec, ktorú za posledné mesiace zažívame," povedal minister zdravotníctva po rokovaní vlády v súvislosti s pandemickou situáciou. Upozornil na vysoký rast pacientov a úmrtí. 

Rozdelenie okresov od 8. novembra

Fáza ostražitosti (oranžová farba): okres Komárno a Šaľa

V 1. stupni ohrozenia (červená farba) budú okresy Bratislava I.- V., Dunajská Streda a Galanta. 

Lengvarský k aktuálnej situácii:
Zobraziť galériu (5)

V 2. stupni ohrozenia (bordová farba) budú okresy Bánovce nad Bebravou, Banská Štiavnica, Dolný Kubín, Gelnica, Hlohovec, Ilava, Košice I.- IV., Košice-okolie, Levice, Malacky, Myjava, Nitra, Nové Zámky, Partizánske, Pezinok, Piešťany, Prešov, Prievidza, Revúca, Rožňava, Ružomberok, Sabinov, Senec, Senica, Skalica, Trenčín, Trnava, Žarnovica, Žilina, Zlaté Moravce a okres Zvolen. 

V najhoršej čiernej fáze (3. stupeň ohrozenia) sa ocitnú okresy Banská Bystrica, Bardejov, Brezno, Bytča, Čadca, Detva, Humenné, Kežmarok, Krupina, Kysucké Nové Mesto, Levoča, Liptovský Mikuláš, Lučenec, Martin, Medzilaborce, Michalovce, Námestovo, Nové Mesto nad Váhom, Poltár, Poprad, Považská Bystrica, Púchov, Rimavská Sobota, Snina, Sobrance, Spišská Nová Ves, Stará Ľubovňa, Stropkov, Svidník, Topoľčany, Trebišov, Turčianske Teplice, Tvrdošín, Veľký Krtíš, Vranov nad Topľou a Žiar nad Hronom.

 

Viac o téme: OpatreniaOčkovanieKoronavírusVladimír LengvarskýCOVID automatAktuálne covid opatrenia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu