Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Prevencia spôsobí menej bolesti a stresu ako následky nehody, tvrdí minister vnútra Mikulec

Roman Mikulec Zobraziť galériu (3)
Roman Mikulec (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Aj keď počty dopravných nehôd a ich obetí už roky klesajú, stále sa možno spoločne podieľať na zlepšení. Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) to uviedol na sociálnej sieti pri príležitosti nedeľného Svetového dňa pamiatky obetí dopravných nehôd. Mnohým tragédiám sa podľa neho dalo predísť.

"Kontroly používania bezpečnostných pásov, meranie rýchlosti či dodržiavania dopravných značení mnohí vodiči často vnímajú len ako nástroj na napĺňanie štátnej kasy. Často si neuvedomujú, že prevencia je mimoriadne dôležitá a spôsobí im menej bolesti a stresu ako následky dopravnej nehody," skonštatoval minister. Poukázal napríklad na dôsledky nepripútania sa pri ťažkých dopravných nehodách.

Prevencia spôsobí menej bolesti
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/HaZZ)

Úrad ekumenickej pastoračnej služby Ministerstva vnútra SR a Prezídium Policajného zboru upozornili na potrebu opatrnosti a ohľaduplnosti na cestách či už v pozícii vodičov, chodcov alebo cyklistov. "Za úmrtiami na cestách pri dopravných nehodách sa skrývajú rodiny, rodičia, ktorí prišli o deti, deti, ktoré prišli o rodičov, manželia, manželky," pripomenul riaditeľ úradu Milan Petrula. Dodal, že polícia práve svojou prítomnosťou aj na cestách dbá o bezpečnosť.

Prevencia spôsobí menej bolesti
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Od januára do konca minulého týždňa došlo tento rok podľa údajov Ministerstva vnútra SR k 10.379 nehodám. Zahynulo pri nich 197 ľudí a ťažko sa zranilo 732 osôb.

Viac o téme: NehodyBolesťStresPrevenciaRoman Mikulec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu