Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Kaliňáka na odpočúvanej chate nazvali potkanom: Exminister ich bráni! Chápem frustráciu Gašparovho syna

(Zdroj: Topky - Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Exminister Robert Kaliňák sa tiež objavil na odpočúvanej chate, kde sa stretával Robert Fico s majiteľom nitrianskej SBS Miroslavom Bödörom, advokátom Marekom Parom a synom bývalého policajného prezidenta Tiborom Gašparom.

Exminister vnútra rozumie pocitu frustrácie, syna Tibora Gašpara, obhajuje (Zdroj: FB/Robert Kaliňák)

Okrem toho, že vyššie spomínaní ľudia na chate, ktorú odpočúvali policajti, riešia živé prípady v trestných konaniach, médiá zverejnili aj prepis rozhovoru, počas ktorého ohovárajú bývalého ministra vnútra Roberta Kaliňáka. "Pichol by som mu vidličku do čela," zaznelo od syna Tibora Gašpara na adresu exministra. 

Namiesto dovolenky mal COVID: Nič nevládzem! Strašná choroba to je, hovoril Fico na odpočúvanej chate

Kaliňák chatu navštívil pred svojím výsluchom na NAKA a radil sa s advokárom Marekom Parom ako má vypovedať. "Behá s tými očami, do p**i, doľava, doprava, doprava, doľava, do p**i, tak jak potkan," pridal sa Miroslav Bödör. Para dodal, že preto ho volajú "Kaliho oči". 

Kaliňák chápe pocit frustrácie

Bývalý minister vnútra zverejnil na sociálnej sieti video, v ktorom hovorí, že rozumie synovi Tibora Gašpara. Rovnako rozumie aj majiteľovi nitrianskej bezpečnostnej služby, ktorý má zase vo väzbe syna. 

"Každý sme už zažili pohádanie sa v práci, v rodine, s priateľmi a mnohokrát by sme boli prekvapení, čo sme v hneve povedali. Chápem pocit frustrácie a nemohúcnosti syna, ktorý má vo väzbe otca a podobne aj otca, ktorý má vo väzbe syna. Ich správanie je pochopiteľné, no obrovskou hanbou je správanie tých, ktorí tieto nezákonné odposluchy vykonali a posunuli novinárom, ale aj bezškrupulóznych novinárov, ktorí ich zverejnili," napísal Kaliňák k videu. 

Vyhotovené obrazovo-zvukové záznamy podľa Úradu špeciálnej prokuratúry potvrdzujú „snahy viacerých osôb z prostredia politiky, podnikania a advokácie ovplyvňovať trestné stíhania najzávažnejších trestných káuz“. Polícia má k dispozícii hodiny nahrávok, časť z nich ešte nezanalyzovali. Monitorovanie priestoru chaty povolil súd v súvislosti s podozreniami z pytliactva.

Viac o téme: ChataOdpočúvanieRobert FicoRobert KaliňákTibor GašparNAKA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu