Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Predikcia na Dušičky neveští nič dobré: TABUĽKA Koronavírus naberie na sile, čísla pôjdu hore!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

BRATISLAVA – Pred sebou máme koniec októbra a s ním Dušičky, čo znamená viac cestovania, presúvania sa z miesta na miesto a aj nejaké tie návštevy rodinných príslušníkov. Minulý rok sme tieto sviatky strávili v znamení zákazu vychádzania a s obavami pred nárastom nakazených. Ako to bude tento tok?

Otázky týkajúce sa predikcií na Dušičky dostávali aj analytici z projektu Dáta bez pátosu. Upozornili, že oproti poslednej predikcii máme mierne vyššie (+500) priemerné počty pozitívnych PCR a antigénových testov. Zároveň však máme aj o trochu nižšie priemerné denné príjmy do nemocníc.

Dušičky budú bez obmedzení: 5 rád odborníkov! Riziko, že v čiernom okrese stretnete pozitívneho, je vysoké (Zdroj: Topky/Maarty)

Očakávajú však, že prípady pozitívne testovaných oproti súčasnému stavu narastú v priemere o zhruba 1000 až 1500. Hore pôjde aj počet hospitalizovaných pacientov a zvýša sa aj počet ťažkých prípadov.

Čo sa týka úmrtí, tie predikujú veľmi indikatívne, lebo reporting úmrtí bol minulý rok takto v septembri a v októbri nízko a veľmi oneskorene. "Tento parameter sa v 2021 oproti 2020 nedá porovnávať a ktokoľvek to robí, robí veľkú chybu," uviedli. Zároveň upozorňujú, že pri nízkych počtoch obetí, čo je teraz priemerne 13 denne, môže byť aj dnes nepresný a rovnako mierne oneskorený.

Predikcia na Dušičky neveští
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Dáta bez pátosu)

"Každopádne, už jasne vidíme, že horšie zaočkované okresy máme čierne a aj ´nemocnice plniace´. Zvážte prípadne niektorú z vakcín. Vylepšíte tým čísla na november-december. A Vianoce asi chcete na pohodu, či?," pýtajú sa.

Viac o téme: PredikciaDušičkyKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu