Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Veľký návrat bývalej SaSkárky? Jej meno sa spomína v zozname uchádzačov o tento flek!

Natália Blahová je jednou z kandidátok na post komisárky pre deti. Zobraziť galériu (3)
Natália Blahová je jednou z kandidátok na post komisárky pre deti. (Zdroj: Maarty)

BRATISLAVA - Verejnosti, ktorá sa politike venuje aspoň minimálne, je dobré známe meno političky Natálie Blahovej, ktorá roky pôsobila v strane Sloboda a Solidarita. Tá sa preslávila hlavne angažovaním sa v citlivej kauze zariadenia Čistý deň. Neskôr bola zo strany spolu s Ľubomírom Galkom a ďalšími politikmi vylúčená a zakotvila v Demokratickej strane a po voľbách o nej bolo pomerne ticho. Až doteraz.

Podľa portálu ereport sa totiž o nej začína skloňovať ako o možnej kandidátke na post buď komisára pre deti. Poslanci zarovno s tým pravdepodobne už kreujú aj druhý zoznam uchádzačov na post komisára pre osoby so zdravotným postihnutím. Aj keď konkrétne mená koalícia ešte nedohodla, momentálne sa čaká na konečný zoznam týchto uchádzačov a návrhy poslancov.

Natália Blahová
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Maarty)

Tri mená, o ktorých sa šušká

Keď je reč o kandidátoch, na povrch sa dostávajú informácie o viacerých menách na post budúceho komisára pre deti. Jedno z nich vzbudilo pozornosť. Je totiž medzi nimi bývalá SaSkárka Blahová, ktorá sa roky venovala kauze Čistý deň. Okrem nej sa spomínajú aj ľudia ako Katarína Hatráková (OĽaNO) či zakladateľ organizácie Úsmev ako dar Jozef Mikloško mladší.

Nebola by prvou a v prípade výberu by bola vo funkcii sedem rokov

Keď už sa spomína bývala politička SaS Blahová, rovnako zle sa v prípade aktuálnej vládnej garnitúry nemá ani jej súkmeňovec a odídenec z SaS Ľubomír Galko, ktorý sa krátko po voľbách stal generálnym riaditeľom trenčianských leteckých opravovní. Ak by sa finálny výber pre komisárku pre deti skutočne uzavrel pri Blahovej, išlo by tak už o druhú političku a odídenkyňu z SaS, ktorá si vďaka vláde našla na niekoľko rokov takýto stabilný post.

Veľký návrat bývalej SaSkárky?
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Web tiež pripomína to, že flek komisárky je platovo približne rovnako lukratívny ako ten poslanecký a človek v tomto postavení si tak mesačne vie zarobiť aj vyše tritisíc eur.

Viac o téme: FunkciaVypočutieKandidát Natália BlahováKomisárka pre deti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu