Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Nové RATTATA s exprezidentom Andrejom Kiskom: Vášeň k lyžovaniu aj trapas na svahu

Igor Rattaj
Igor Rattaj (Zdroj: Igor Rattaj)

Po odchode z politiky sa stiahol do úzadia a nedával rozhovory. Venoval sa rodine, Dobrému anjelovi a písal knihu. Exprezident Andrej Kiska prijal pozvanie do podcastu RATTATA Igora Rattaja, šéfa TMR. Na Štrbskom Plese vo Vysokých Tatrách sa rozprávali nielen o knihe Prezident – dvadsať dní na prežitie, ale aj o rozvoji cestovného ruchu, ochrane prírody, zonácii, lyžovaní a otcovstve.

Nové RATTATA s exprezidentom Andrejom Kiskom: Vášeň k lyžovaniu aj trapas na svahu (Zdroj: Igor Rattaj)

„Prekvapilo ma, že aj moji známi, ktorí ma poznajú, nevedia rozlíšiť, čo je v knihe fikcia a čo realita,“ prezradil Andrej Kiska, ktorý sa po sedemročných skúsenostiach v politike rozhodol napísať politický triler. „Chcel som porozprávať, ako prezident žije a čo zažíva. Kniha je fikcia, no je tam mnoho reálnych situácií a bude záležať len na čitateľovi, čo všetko tam nájde a odhalí,“ vysvetlil exprezident. „Ale napríklad piť koňak z pohára na minerálku, ktorý je  naplnený až po okraj – to som videl prvý raz v živote až v politike,“ dodal. 

S Igorom Rattajom si zaspomínali aj na lyžovačku v poľskom stredisku, kde bol na pozvanie poľského prezidenta Andrzeja Dudu. O ňom je známe, že je vášnivý lyžiar, má svojho trénera aj asistenta. A veľkú ochranku.  „Za poľským prezidentom sa v tesnom závese pustilo 10 ochrankárov, niektorí ani neboli dobrí lyžiari a popadali. Moja dcéra zhodnotila, že s nami sa lyžovať nedá a išla s dcérou poľského prezidenta radšej na čaj.“ V podcaste otvorili aj tému otcovstva po päťdesiatke. „Nepoznám krajší pocit, ako keď otvorím oči a môj štvorročný syn sa na mňa usmeje a objíme ma. Je to nádherné, deti sú boží dar.“ Viac sa dozviete v novom podcaste RATTATA.

Viac o téme: Andrej KiskaIgor RattajRattata
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu